Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreenii nu mai rezistă - 'Epidemie' de sinucideri, inclusiv familii întregi care își iau viața. Kim Jong-Un cere măsuri urgente

news.ro
kim jong un fiica

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a emis un ordin secret către autoritățile locale care ar urma să interzică sinuciderile, după ce datele au arătat că numărul acestora a crescut vertiginos, potrivit unor oficiali guvernamentali care au vorbit cu Radio Free Asia.

Numărul exact al sinuciderilor în Coreea de Nord este dificil de stabilit, deoarece regimul oferă rareori informații despre neajunsurile țării. Cu toate acestea, Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud a estimat în luna mai că sinuciderile au crescut cu aproximativ 40% față de anul precedent, potrivit WION.

Kim a numit sinuciderea un "act de trădare împotriva socialismului" în directivă și a declarat că oficialii guvernamentali locali vor fi trași la răspundere în comun pentru că nu reușesc să împiedice oamenii să se sinucidă în jurisdicția lor, potrivit Radio Free Asia.

Ordinul secret a fost menționat într-o serie de reuniuni de urgență în provinciile nord-coreene, a declarat pentru Radio Free Asia un oficial din provincia nord-estică Hamgyong de Nord - care a rămas anonim pentru a-și proteja siguranța.

Au fost furnizate date privind numărul de sinucideri, precum și exemple de familii întregi care s-au sinucis, a declarat oficialul pentru Radio Free Asia.

Sinuciderile afectează comunitățile mai puternic decât foametea

Oficialul a adăugat că cei care au participat la întâlnire au fost "șocați de dezvăluirea notelor de sinucidere care criticau țara și sistemul social", potrivit Radio Free Asia.

Un alt oficial din provincia învecinată Ryanggang - care, de asemenea, și-a ascuns identitatea pentru a-și proteja siguranța - a declarat pentru Radio Free Asia că sinuciderea afectează comunitatea mai mult decât foametea.

"În ciuda politicii de prevenire a sinuciderilor ratificată de secretarul general, oficialii nu au fost capabili să găsească o soluție adecvată", a declarat oficialul pentru Radio Free Asia.

"Majoritatea sinuciderilor au fost cauzate de sărăcia severă și de foamete, așa că nimeni nu poate veni cu o contramăsură în acest moment", au adăugat aceștia, potrivit serviciului de știri.

În timpul reuniunii, au existat discuții care au implicat descrieri grafice ale cazurilor de sinucidere, care au inclus și alte cazuri de familii întregi care și-au luat viața.

Potrivit datelor din 2019 ale Organizației Mondiale a Sănătății, în Coreea de Nord au avut loc 8,2 sinucideri la fiecare 100.000 de persoane, ceea ce plasează țara pe locul 45 în clasamentul mondial al ratei sinuciderilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.