Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreenii riscă ani grei de închisoare în Rusia pentru atacul din Marea Japoniei

enational.ro
nave ruse razboi

Echipajul unei nave de pescuit nord-coreene riscă 20 de ani de închisoare în Rusia după ce a atacat paza de coastă rusă, potrivit acuzaţiei anunţate miercuri de agenţia de investigaţii de top a Rusiei, informează DPA, potrivit Agerpres.

Patru membri ai pazei de coastă ruse au fost răniţi, unul de focuri de armă, în timpul incidentului de marţi în Marea Japoniei, a declarat Comitetul de Investigaţii într-un comunicat.

Paza de coastă intenţiona să verifice dacă nava nord-coreeană pescuia ilegal în apele teritoriale ruse, potrivit comunicatului.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

Comitetul de Investigaţii a deschis un dosar penal sub acuzaţia de "punere în pericol a vieţii unui ofiţer din cadrul organelor de aplicare a legii", se precizează în comunicat. Infracţiunea este pedepsită cu până la două decenii de închisoare.

Anterior s-a anunţat că trei membri ai pazei de coastă ruse au fost răniţi. Ministerul rus de Externe l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Coreii de Nord în aceeaşi zi în legătură cu incidentul.

Citește și: Lovitură pentru Radu Banciu! Amenda uriașă pe care o are de plătit după comentariile făcute la adresa Serenei Williams

Rusia şi China, care împart graniţe terestre cu Coreea de Nord, au relaţii diplomatice relativ apropiate cu statul izolat nord-coreean.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, care supraveghează paza de coastă, a declarat într-un comunicat marţi că peste 80 de cetăţeni nord-coreeni au fost reţinuţi într-o operaţiune vizând braconierii.

Nava de pescuit implicată în atacul asupra pazei de coastă ruse avea un echipaj de peste 45 de persoane, a precizat FSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.