Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-irlandezii, îndemnaţi de poliţie să denunţe încălcarea măsurilor de distanţare socială

WRGB
coronavirus

Poliţia nord-irlandeză a anunţat vineri că a lansat un formular online prin care cetăţenii pot denunţa persoanele ce încalcă măsurile oficiale de distanţare socială în plină pandemie de coronavirus, informează AFP potrivit Agerpres.

Acest formular permite semnalarea persoanelor care efectuează deplasări "neesenţiale", întâlniri publice sau private de persoane care nu locuiesc în acelaşi loc sau baruri care rămân deschise în pofida restricţiilor intrate în vigoare din 28 martie în această provincie britanică, a precizat poliţia într-un comunicat.

"Vrem să rezolvăm situaţiile unde aceste restricţii au fost încălcate, fără a recurge la forţele de poliţie sau a aplica amenzi", a explicat un responsabil al poliţiei, Alan Todd. "Totuşi, în caz de încălcare, vrem ca membrii societăţii să ne poată comunica acest lucru pe cât de uşor posibil", a adăugat el.

Citește și: Se dă liber la plecarea din țară! Ministerul Transporturilor va întocmi o procedură pentru grupurile de lucrători sezonieri care pleacă din România spre alte țări

Cu toate acestea, responsabilul le-a cerut oamenilor "să se gândească atent la circumstanţe" înainte de a semnala o posibilă încălcare, precizând totodată că toate semnalările vor fi examinate de poliţie.

Poliţia nord-irlandeză poate aplica o amendă de 60 de lire (circa 68 de euro) în caz de nerespectare a măsurilor privind distanţarea socială, sumă ce poate fi dublată dacă încălcarea se repetă, cu un maxim de 960 de lire.

Poliţia a primit deja 906 plângeri după intrarea în vigoare a restricţiilor, la sfârşitul lui martie.

Irlanda de Nord a înregistrat 82 de decese şi 1.477 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, potrivit cifrelor publicate joi de autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.