Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nori negri deasupra lui Liviu Dragnea - Cât de bolnav este fostul lider PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Liviu Dragnea supărat gest

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, condamnat în mai 2019 la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, are probleme grave de sănătate. Recent fostul lider PSD și-a făcut patru RMN-uri: cervicală, toracală, lombară și la nivelul piciorului. Potrivit informațiilor intrate în posesia STIRIPESURSE.RO, Liviu Dragnea prezintă hernie de disc la nivelul mai multor discuri vertebrale, cea mai gravă dintre ele fiind hernia de disc la nivelul cervical, care necesită operație.

Cu acest diagnostic, potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, Liviu Dragnea nu este apt de muncă, ceea ce îl va împiedica să muncească în închisoare, deși anul trecut, în decembrie, Curtea de Apel București admisese cererea fostului lider PSD de a se întoarce la muncă, după ce fusese sancționat pentru interviul dat din închisoare. Decizia Curții nu era definitivă, putând fi atacată de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

Menționăm că dreptul la muncă, în contextul lui Liviu Dragnea, este un beneficiu care aduce după sine, pe lângă antrenarea în activități în timpul perioadei de detenție, reducerea pedepsei. El lucrase în perioada iulie 2019 - iulie 2020 la atelierul auto al Penitenciarului Rahova.

Potrivit legii, Liviu Dragnea ar putea fi liberat condiționat după ce a executat 2/3 din pedeapsa de 3 ani și jumătate, adică 2 ani și 4 luni. Din această perioadă de 2 ani și patru luni, Liviu Dragnea ar mai putea beneficia de reducerea pedepsei dacă muncește în spatele gratiilor sau participă la programe și activități educaționale. De asemenea, fostul lider PSD are la îndemână și căile extraordinare de atac.

Liviu Dragnea rămâne în pușcărie: Judecătorii i-au respins o cerere de revizuire a condamnării

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins marți, 12 ianuarie, o cerere depusă de Liviu Dragnea în care fostul lider al PSD solicita revizuirea condamnării de trei ani şi jumătate închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

"Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ - Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei", se arată în decizia instanţei.

Liviu Dragnea a depus acţiunea în luna noiembrie, în condiţiile în care Instanţa supremă i-a respins anterior alte căi extraordinare de atac împotriva condamnării - recurs în casaţie, contestaţie în anulare şi un recurs în drept intitulat "habeas corpus".

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare şi jumătate pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, toate respinse de judecători.

A fost a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea după cea din dosarul referendumumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.