Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai a răbufnit după ce scandalul dintre Dăncilă și Iohannis a ajuns la CCR: 'Acolo vom avea o situație neplăcută'

Norica Nicolai

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai intervine în scandalul dintre premierul Dăncilă și președintele Iohannis pe tema remanierii guvernamentale. Nicolai a spus că acest conflict va fi soluționat de CCR, atrăgând totodată atenția asupra unei situații neplăcute, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului UE.

„În ceea ce privește conflictul constituțional de natură juridică dintre guvern și președinte, în opinia mea, va fi soluționat de Curte, conform procedurilor. Are deja un termen. (...) Singurul lucru neplăcut va fi în Consiliile de miniștri ale UE, pentru că, conform regulilor prevăzute în tratat, secretarii de stat care vor să-i înlocuiască pe ministru nu au drept de vot. Iar cel puțin pe Dezvoltare Regională, România are mari interese și acolo vor fi subiectele fierbinți și pe care nu le înțelegem încă în ceea ce privește viitoarea politică de coeziune. Sunt foarte multe sume de bani. (...) România are în interes să-și realizeze proiectele pe care nu le-a finalizat și acolo vom avea o situație neplăcută, mai ales că asigurăm președinția rotativă, iar miniștri noștri vor lipsi”, a spus Norica Nicolai într-o intervenție telefonică la RomâniaTv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.