Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norica Nicolai către Marcel Vela: Polițitii să lase mai ușor zelul de a îndeplini planul de amenzi

norica nicolai

Vicepreședintele ALDE, Norica Nicolai, îi cere ministrului de Interne, Marcel Vela, să nu confunde starea de urgență cu ”știrbirea democrației”. Nicolai îi transmite ministrului să dea un mesaj către patrulele de poliție să o lase mai ușor cu zelul de a îndeplini ”planul de amenzi pe zi”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 39: Săptămâna MARII CORUPȚII!

”Domnule Vela, scopul stării de urgență este acela de a vă ajuta să combateți răspândirea coronavirusului și de a spori eficiența actului administrativ! Sub nicio formă starea de urgență nu trebuie să ofere prilej pentru știrbirea democrației.

Spuneam de la începutul stării de urgență că ea nu trebuie să fie folosită pentru îngrădirea unor drepturi și libertăți fundamentale. Efectele pe care instituirea stării de urgență le creează și pe care le vedem sunt tocmai în acest sens, cel de îngrădire a unor drepturi și libertăți fundamentale.

Atragem atenția dlui ministru Vela că dreptul la liberă exprimare nu poate fi îngrădit de nicio stare de urgență. Prin decretul prezidențial de instalare a stării de urgență a fost restricționat exercițiul anumitor drepturi, chestiune discutabilă în unele cazuri, dar nici acolo nu s-a atins nimeni de dreptul la liberă exprimare.

Au murit români pentru ca noi să ne putem exprima liber, să criticăm.

Îi cerem dlui Vela să fie mai atent la felul în care acționează organele de ordine din subordinea sa în timpul stării de criză. 
Și, poate, dle ministru, le recomandați patrulelor din subordine și să o lase mai ușor cu zelul de a îndeplini planul de amenzi pe zi! 
Ordinele militare se respectă, dar ele nu pot fi prilej de abuzuri, dle ministru!”, scrie Norica Nicolai.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.