Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norul coronavirus afetază și primatele din Africa - Urangutanii şi gorilele au fost plasate în izolare

Twitter
coronavirus

Tururile din Africa în care erau observaţi urangutanii şi gorilele au fost suspendate, după ce rezervaţiile mamiferelor au fost închise publicului din cauza pandemiei de Covid-19.

Nu este cunoscut dacă gorilele pot contracta coronavirusul, dar există temei că şi aceste animale pot fi în pericol, relatează BBC.

Dr. Kirsten Gilardi, veterinar-şef la Gorilla Doctors, organizaţie care îngrijeşte gorilele din pădurile din Rwanda, Uganda şi Congo, a declarat: „Nu ştim dacă a infectat gorilele de munte. Nu avem dovezi în sensul acesta. Dar pentru că gorilele de munte sunt receptive la patogeni umani, ştim că pot dezvolta boli respiratorii”.

Gorilele de munte reprezintă o specie pe cale de dispariţie, care se găseşte doar în pădurile din Rwanda, Uganda şi Congo. Toate cele trei ţări au raportat cazuri de infectare cu coronavirus şi, între altele, au suspendat tururile pentru observarea lor.

Chiar înainte de izbucnirea pandemiei, oamenilor le era cerut să păstreze tot timpul o distanţă de cel puţin 7 metri de gorile. Noile recomandări prevăd o distanţă minimă de 10 metri, iar vizitele oamenilor să fie reduse pe cât posibil. Nicio persoană bolnavă sau care a fost în contact cu o persoană bolnavă în ultimele 14 zile nu trebuie să ajungă în apropierea animalelor.

Săptămâna aceasta, un tigru de la grădina zoologică din Bronx a fost testat pozitiv. Astfel că noi măsuri au fost impuse pentru ca felinele şi îngrijitorii lor să fie protejaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.