Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia a câştigat proba de slalom paralel pe echipe la Mondialele de schi alpin

schi

Norvegia a câştigat miercuri proba de slalom paralel pe echipe (două femei, doi bărbaţi) la Mondialele de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo (Italia), dominând Suedia în finală, în timp ce Germania a luat bronzul, transmite AFP.

Norvegia (Thea Louise Stjernesund, Sebastian Foss-Solevaag, Kristina Riis-Johannessen şi Fabian Wilkens Solheim) a dominat Japonia în optimi de finală, Statele Unite în sferturi, s-a impus surprinzător în semifinală în faţa Elveţiei, iar în finală a învins Suedia (Estelle Alphand, Kristoffer Jakobsen, Sara Hector şi Mattias Roenngren), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul taie ajutorul de deces

Este primul titlu pentru Norvegia cu acest format propus a opta oară la Mondiale.

Elveţia (Wendy Holdener, Sandro Simonet, Camille Rast şi Semyel Bissig), deţinătoarea titlului, a fost dominată de Germania (Emma Aicher, Stefan Luitz, Andrea Filser şi Alexander Schmid) în finala mică.

În acest format, echipele se întâlnesc într-o confruntare cu eliminare directă cu patru dueluri (două masculine, două feminine). Trei victorii aduc calificarea. În caz de egalitate (câte două victorii pentru fiecare), echipele sunt departajare prin însumarea timpilor manşelor pe care le-au câştigat.

La fel ca marţi în slalomul paralel individual, foarte criticat, traseul roşu a fost mult mai rapid decât traseul albastru.

În finală, juriul a considerat că Jakobsen l-a jenat pe Foss-Solevaag şi a decis că este nevoie de un nou duel, încheiat cu victoria norvegianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.