Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia ia măsuri pentru a contracara impactul economic al coronavirusului - Companiile vor primi cel puțin 10 miliarde de dolari

Twitter
covid 19 coronavirus

Norvegia va oferi companiilor o finanţare de cel puţin 100 de milairde de coroane norvegiene (9,7 miliarde dolari), sub formă de garanţii pentru împrumuturi şi emisiuni de obligaţiuni pentru susţinerea economiei în timpul epidemiei de coronavirus, a anunţat guvernul duminică, transmite Reuters potrivit news.ro.

Guvernul va face ceea ce este necesar şi va cheltui fondurile necesare pentru a susţine economia norvegiană şi afacerile norvegiene, mari sau mici”, a declarat premierul Erna Solberg.

Pachetul de sprijin este împărţit în garanţii pentru împrumuturi de 50 de miliarde de coroane destinate companiilor mici şi mijlocii care doresc să obţine credite şi o sumă similară sub formă de garanţii guvernamentale pentru companiile care care emit obligaţiuni corporative.

În plus, plata taxelor pe forţa de muncă va fi amânată, a adăugat guvernul.

Noi măsuri pentru industriile care au fost afectate în mod special vor fi prezentate la o dată ulterioară, a declarat ministrul de Finanţe Jan Tore Sanner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.