Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia intenţionează să acorde un ajutor de 6,8 miliarde de euro Ucrainei

igamingbusiness.com
Norvegia

Guvernul norvegian a propus luni să acorde, în decurs de cinci ani, un ajutor de 75 de miliarde de coroane (6,8 miliarde de euro) Ucrainei, precum şi un ajutor suplimentar celorlalte ţări victime ale consecințelor conflictului.

"Propunem ca Norvegia să se angajeze să dea o contribuţie pe termen lung Ucrainei", a declarat prim-ministrul Jonas Gahr Støre, într-o conferinţă de presă, relatează La Libre Belgique citat de Rador

"Propunem ca 15 miliarde de coroane să fie consacrate în fiecare an Ucrainei timp de cinci ani, adică 75 de miliarde de coroane", a adăugat el după ce s-a întânit cu liderii opoziţiei pentru a le prezenta detaliile proiectului.

Această sumă ar trebui să acopere ajutorul umanitar şi militar pentru Ucraina şi va fi repartizată în mod egal, 50 - 50, pentru aceste două scopuri în acest an.

Suma mai poate fi modificată în Parlament, unde guvernul de centru-dreapta este minoritar şi are nevoie de sprijinul altor formaţiuni pentru ca propunerile sale să fie adoptate.

Store a mai propus luni să sporească cu cinci miliarde de coroane ajutorul pentru "ţările din Sud care sunt mai afectate de războiul din Ucraina", în special din cauza scumpirii produselor alimentare.

Guvernul norvegian a fost viu criticat anul trecut pentru că şi-a redus partea sa de contribuţie la ajutorul pentru dezvoltare în proiectul de buget pe 2023, chiar când ţara înregistra un salt al veniturilor provenite din gaze în urma războiului.

În 2022, Norvegia a luat locul Rusiei ca cel mai mare furnizor de gaz pentru Europa pe fondul creşterii preţurilor care au atins niveluri record în august, de peste 340 euro pe MWh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.