Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia interzice acostarea navelor de croazieră în porturile sale, după ce a fost descoperit un focar de COVID-19 la bordul unei nave

vas de croaziera

Norvegia va interzice timp de două săptămâni acostarea în porturile sale a navelor de croazieră care au peste 100 de persoane la bord, în urma descoperirii unui focar de COVID-19 la bordul unei nave a companiei Hurtigruten, transmit luni agenţiile Reuters şi EFE.

Societatea Hurtigruten a anulat pe termen nedefinit toate croazierele, după ce 41 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate la bordul navei Roald Amundsen, care naviga pe ruta arctică între Tromso şi arhipelagul Svalbard. Dintre persoanele confirmate, 36 sunt membri ai echipajului şi 5 pasageri. La Tromso sunt spitalizaţi patru membri ai echipajului, ceilalţi fiind izolaţi pe navă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Agenţia de Sănătate Publică norvegiană a transmis operatorului navei cu opt zile în urmă că unul dintre pasagerii care au călătorit cu nava Roald Amundsen către Svalbard între 17 şi 24 iulie a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, dar compania Hurtigruten nu a informat despre acest lucru ceilalţi pasageri, deşi autorităţile i-au cerut să o facă.

Autorităţile norvegiene încearcă acum să localizeze cei 386 de pasageri care au călătorit cu acea navă în deplasarea dintre 17 şi 24 iulie şi în cea ulterioară, pentru a-i plasa în carantină.

Norvegia a înregistrat până în prezent 9.268 de cazuri de COVID-19, dintre care 255 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.