Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia va oferi o a doua doză de vaccin Pfizer persoanelor vaccinate cu serul Janssen, care 'pare să ofere o protecţie mai mică'

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Norvegia a anunţat marţi că va oferi o a doua doză de vaccin Pfizer/BioNTech persoanelor care au fost vaccinate cu serul Janssen în doză unică, argumentând necesitatea creşterii protecţiei împotriva COVID-19, relatează AFP.

"Motivul pentru această decizie este că vaccinarea cu Janssen pare să ofere o protecţie mai mică împotriva infecţiei şi a bolii, faţă de cei care au primit două doze de vaccin ARN mesager", a spus ministrul norvegian al Sănătăţii, Bent Hoie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Doar o mică parte din populaţia Norvegiei a fost vaccinată cu serul Janssen, deoarece autorităţile au oprit rapid utilizarea serului produs de laboratorul Johnson & Johnson după reacţii adverse rare, însă grave.

Circa 4.000 de persoane în cauză vor putea astfel să solicite vaccinarea cu o doză de Pfizer, potrivit Agerpres.ro.

În Franţa, Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) a recomandat, de asemenea, la sfârşitul lunii august o doză de rapel cu un vaccin ARNm pentru persoanele aflate în aceeaşi situaţie.

Norvegia a decis, de asemenea, marţi, că persoanele peste 65 de ani ar putea primi o a treia doză de Pfizer pentru a-şi întări protecţia împotriva formelor severe de boală şi împotriva noilor variante, precum şi pentru a-şi prelungi imunitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.