Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia va produce muniție pentru sistemele 'Gepard' folosite de Ucraina în războiul contra Rusiei

army-technology.com
gepard anti-air defence

Germania a rezolvat problema furnizării de muniție către Ucraina pentru instalațiile de artilerie autopropulsată antiaeriană „Gepard”, potrivit Der Spiegel.

Potrivit publicației, după câteva săptămâni de eforturi, guvernul german împreună cu ministerul norvegian al apărării au găsit un producător care poate produce muniție suplimentară. Furnizarea de muniție pentru Gepard a fost considerată anterior o problemă, deoarece erau disponibile mai puțin de 60.000 de obuze de 35 mm. Gepard poate trage până la 1.000 de cartușe pe minut. Guvernul german a găsit inițial muniția în America de Sud, dar transferul acesteia în Ucraina nu a fost aprobat de țara producătoare, Elveția. Acum câteva zile, căutarea a avut mai mult succes în Norvegia.

Un producător local poate produce obuze speciale de 35 mm, au declarat surse guvernamentale la sfârșitul săptămânii trecute. Ele urmează să fie testate la poligonul de tragere Bundeswehr din Putlos (Schleswig-Holstein) încă de săptămâna viitoare.

În ceea ce privește furnizarea echipamentului în sine, nimic nu ar trebui să împiedice Ucraina să folosească 30 de unități Gepard. Producătorul de sisteme antrenează deja soldați ucraineni din Germania pentru a utiliza instalațiile, care vor fi folosite în Ucraina pentru a proteja orașele și alte infrastructuri critice. Dacă totul decurge conform planului, primele sisteme ar trebui să fie livrate în Ucraina deja în iulie.

Germania și Țările de Jos vor livra Ucrainei încă șase unități de artilerie autopropulsată Panzerhaubitze 2000 .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.