Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia va trimite pe frontul ucrainean rachete antiaeriene, echipamente de deminare și avioane F-16

defence-ua.com
ATACMS rachete

Norvegia va trimite rachete antiaeriene şi echipamente de deminare în Ucraina şi va ajuta ţara sfâşiată de război să-şi asigure aprovizionarea cu gaze şi energie, a anunţat prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Stoere joi în timpul unei vizite la Kiev, citat de Reuters, scrie Agerpres.

Printre altele, canalul norvegian TV2 citează joi surse anonime potrivit cărora Norvegia a decis să doneze avioane de luptă F-16 către Ucraina. Canalul, citat de Reuters, nu a precizat câte avioane va furniza Norvegia.

Donaţia include rachete IRIS-T, kituri portabile pentru crearea de coridoare prin câmpurile minate şi echipamente utilizate în reparaţia infrastructurii electrice critice, a declarat guvernul norvegian într-un comunicat.

"Sprijinul cu apărarea aeriană a fost decisiv în prevenirea Rusiei să ia controlul asupra spaţiului aerian şi, astfel, a evitat mari suferinţe civile şi pierderi militare", se arată în comunicat.

Rachetele pot fi lansate de unităţi donate de Suedia, se adaugă în comunicat.

Dacă se confirmă, Norvegia ar deveni a treia ţară - după Olanda şi Danemarca - care anunţă donaţii de avioane F-16, fabricate în SUA, către Ucraina.

Avioanele F-16 se află de mult timp pe lista de dorinţe a Ucrainei. Avionul este echipat cu un tun de 20 mm şi poate transporta bombe şi  rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.