Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegianul Granerud a câştigat Cupa Mondială 2020-2021 la săritura cu schiurile

www.agerpres.ro
sarituri schiuri

Norvegianul Halvor Egner Granerud este câştigătorul ediţiei 2020-2021 a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, după ce Federaţia internaţională de schi (FIS) nu a reuşit să găsească noi locaţii pentru desfăşurarea probelor anulate în Norvegia, informează DPA, potrivit Agerpres.

Granerud a primit vestea joi, la o zi după ce şi-a anunţat retragerea de la Campionatele Mondiale de schi nordic care au loc la Oberstdorf (Germania), în urma infectării cu Covid-19.

Sportivul norvegian a obţinut 11 succese de la debutul actualei ediţii a Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, fiind liderul clasamentului general, cu un avans de 526 de puncte faţă de germanul Markus Eisenbichler. Acesta nu îl mai poate ajunge pe Granerud, în condiţiile în care o victorie este recompensată cu 100 de puncte, iar până la finalul sezonului au mai rămas de disputat doar trei concursuri.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

Pandemia de coronavirus a dus la anularea Raw Air Tour, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse de autorităţile din Norvegia.

Federaţia internaţională de schi a anunţat joi că a putut adăuga doar un concurs suplimentar de sărituri cu schiurile, pe 25 martie, în cadrul etapei finale de la Planica (Slovenia), însă nu se vor desfăşura alte probe în weekend-urile 13/14 martie şi 20/21 martie, care să le înlocuiască pe cele din Norvegia.

"Din păcate, în ciuda eforturilor intense din ultimele zile, nu am reuşit să înlocuim Raw Air Tour", a precizat Sandro Pertile, directorul FIS, într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.