Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Notă de plată pentru promisiunile lui Orban. Blaga, revenit pe cai mari în Modrogan. Planuri de candidatură

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga DNA

În ultimul an s-a retras într-un con de  umbră. Pe fondul problemelor cu justiția, fostul lider de partid, Vasile Blaga a preferat să nu mai ocupe nici o funcție politică sau  aleasă, optând pentru calitatea de simplu membru PNL până la  soluționarea dosarului său de către procurori. După alegerea  lui Ludovic  Orban însă,  cel supranumit "Buldogul" a  revenit în Modrogan și are planuri mari. Și nu singur. O parte din  foștii democrat-liberali au și ei vise de mărire.

După retragerea sa din funcția de  co-președinte în urma rezultatelor  slabe de la  alegerile locale de anul trecut,  dar mai ales  pe fondul  instrumentării unui dosar  trafic de influență de către DNA, Vasile Blaga a  preferat să zică pas și unui loc eligibil de senator de Timiș ca să nu vulnerabilizeze partidul și mai mult  din cauza problemelor sale  în justiție.

Timiș are un loc liber pentru alegerile europarlamentare. Vizita senatorului de Timiș, Vasile Blaga, la DNA a creat probleme serioase la nivelul partidului. Blaga a demisionat de la conducerea PNL, el fiind și copreședinte al partidului. Totodată, a anunțat că nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar din partea PNL Timiș.

Ulterior, chiar și ca simplu   membru de partid, a încercat să mai joace  un rol în  alegerea noului președinte al partidului. Au rezultat celebrele întâlniri de taină de la Ogrezeni, în care a căutat să propulseze un candidat cu șanse  la șefia PNL. Refuzat la acea vreme de  Ilie Bolojan,  fără o altă soluție mai bună, Blaga  s-a resemnat atunci cu replierea și angajarea în trena candidaturii lui Ludovic Orban, așa  cum a  procedat și un alt fost co-președinte, Alina Gorghiu.

În prezent însă, Vasile Blaga dă semne de reactivare. Cum  nu mai poate ocupa  vechiul său  birou de lider de partid de la etaj din Modrogan 1, Blaga a preluat biroul de la parter pe care și-l amenajase Ilie Bolojan, pe vremea când era secretar general, susțin surse din conducerea PNL.

Totul cu consimțământul și  susținerea tacită a lui Ludovic Orban, Iar  susținerea lui Orban  nu se oprește aici.

" Blaga vrea un  loc eligibil pe listele  partidului la  viitoarele alegeri europarlamentare, Și-l va primi mai ales că  susține că până atunci își va rezolva  problemele în justiție", ne-au mai spus sursele citate.

Doar că Orban  și-a construit  cu multe promisiuni sprijinul primit la Congresul  care l-a propulsat în fruntea acestui partid. Inclusiv fluturând ca momeală funcția de eurodeputat. Conform surselor citate, cel puțin 15 liberali au primit această ofertă, în schimbul mobilizării propriilor filiale pentru candidatura lui Orban. Cu acest sprijin onorat, acum pentru Orban urmează să achite  nota de plată.

Chiar dacă au devenit prim-vicepreședinți o parte  din cei care au făcut prte din echipa lui Blaga visează acum și la Parlamentul  European.  printre cei care se vor pe lista de eligibili se numără astfel prim-vicepreședinții Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, dar și alți liberali precum Iulian Dumitrescu, Nini Săpunaru, Roberta Anastase, Vlad Nistor, Traian Ungureanu, Radu F. Alexandru. Bineînțeles  că sunt și  eurodeputați actuali care nu au nici un gând să abandoneze perspectiva unui nou mandat la Bruxelles, cazul perdantului la ultimul  Congres PNL, Cristian Bușoi, ne-au mai explicat sursele citate.

În acest moment, România are 32 de locuri în Parlamentul European care sunt împărțite în funcție de voturile obținute de partide în alegeri. PNL ar trebui să obțină un scor aproape de 50%, pentru ca toți cei care au primit această ofertă din partea lui Orban să poată intra întra în P.E. Rămâne de văzut cum va gestiona Orban această situație, pentru ca acești oameni să nu  se întoarcă ulterior împotriva sa, mai ales  că foștii democrat-liberali constată acum că  noul președinte preferă să actioneze mai independent decât și-ar fi dorit ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.