Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou atac cu armă de foc în Ierusalimul de Est sâmbătă, după cel de lângă o sinagogă vineri seara

researchgate.net
ierusalim est
După atacul de sâmbătă din Silwan, un cartier palestinian de la marginea Oraşului Sfânt, poliţia a indicat că suspectul a fost "neutralizat", calificând atacul drept unul "terorist", aşa cum este denumită în Israel orice fel de agresiune săvârşită de palestinieni, potrivit EFE şi Reuters.

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a precizat că cele două victime sunt un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 47 de ani cu "răni prin împuşcare în partea superioară a corpului".

Un amplu dispozitiv de securitate a fost mobilizat la faţa locului şi o anchetă este în curs de desfăşurare, a adăugat poliţia.

Cu puţin timp în urmă, poliţia israeliană anunţase arestarea a 42 de persoane care urmau să fie interogate în legătură cu atacul din ajun în apropierea sinagogii Neve Yaakov, cartier al coloniştilor israelieni din Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel.

Acest atac, unul dintre cele mai sângeroase din Ierusalim în ultimii ani, a fost condamnat de ONU, SUA, Franţa, Turcia, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

La locul atacului armat de vineri seara, zeci de israelieni l-au aclamat pe premierul Benjamin Netanyahu vineri seara, strigând:"Moarte arabilor!"

Premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul său al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir (Forţa Evreiască), extremist antiarab, s-au deplasat la faţa locului, dar fără să facă declaraţii presei.

"Este deosebit de abject faptul că acest atac a avut loc asupra unui lăcaş de cult", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite.

Preşedintele american Joe Biden a denunţat un "atac atroce terorist", conform unui comunicat al Casei Albe.

Pe acest fundal tensionat, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a confirmat programul şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken, care urmează să plece duminică în Egipt, apoi luni şi marţi la Ierusalim şi Ramallah.

În cursul acestei călătorii în Orientul Mijlociu, secretarul de stat american va aborda "măsurile care trebuie luate pentru o diminuare a tensiunilor", a spus Patel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.