Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou atentat Al Qaida: 5 morți

al qaida

O îndrăzneaţă operaţiune de infiltrare în Arabia Saudită desfăşurată vineri de reţeaua Al-Qaida de pe teritoriul Yemenului s-a soldat cu moartea a patru membri ai serviciilor saudite de securitate şi a unui soldat yemenit, potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă la Riad.


Cinci dintre cei şase terorişti au fost ucişi în schimbul de focuri care a urmat infiltrării, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului saudit de Interne.

Un bilanţ precedent anunţase moartea unui poliţist saudit şi a trei atacatori.

Atacul a avut loc la postul de frontieră al-Wadiah dintre Yemen şi Arabia Saudită, unde luptătorii reţelei extremiste au ucis un soldat yemenit înainte de a se infiltra pe teritoriul saudit.

Cei şase terorişti aflaţi la bordul unei maşini de trene au atacat ulterior o patrulă saudită de securitate omorând şoferul acesteia, iar doi dintre ei au preluat controlul asupra autovehiculului saudit, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt.

Forţele saudite au pornit în urmărirea maşinii de teren, iar în schimbul de focuri şi-au pierdut viaţa doi poliţişti saudiţi şi trei atacatori. Un alt terorist a fost rănit şi arestat.

La bordul maşinii furate, ceilalţi doi luptători Al-Qaida au fugit în regiunea Sharurah din vecinătatea postului de frontieră unde au ocupat o clădire în care se afla un birou al serviciilor de informaţii, după ce au ucis un alt membru al forţelor de securitate, conform sursei amintite.

Ulterior, trupele de securitate i-au asediat timp de mai multe ore pe cei doi terorişti care au refuzat să se predea şi s-au aruncat în aer sâmbătă în zori, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Postul de frontieră vizat se află în provincia Hadhramaut, din sud-estul Yemenului, o zonă cu o puternică prezenţă a ramurii yemenite a reţelei Al-Qaida, Al-Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), considerată de Statele Unite ca fiind cea mai periculoasă dintre aripile reţelei extremiste.

Graniţa dintre Arabia Saudită şi Yemen, lungă de 1.800 de kilometri, este destul de permeabilă în ciuda eforturilor depuse de autorităţile saudite pentru securizarea acesteia.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.