Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou carnagiu în SUA: şapte persoane au fost găsite împuşcate mortal / Americanii plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc

twitter.com
politie sua

Autorităţile dintr-o suburbie a oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, caută luni un tânăr suspectat că ar fi implicat în moartea a şapte persoane găsite în două case din apropiere, notează AFP, citat de Agerpres.

Luni, "un total de şapte persoane au fost găsite împuşcate mortal", a declarat Bill Evans, şeful poliţiei din oraşul Joliet, la sud-vest de Chicago, în cursul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea americană.

"Căutăm un suspect pe nume Romeo Nance", 23 de ani, care locuieşte în imediata apropiere a celor două case în care au fost găsite corpurile, a adăugat poliţistul. Serviciile sale au difuzat imagini cu o maşină şi cu plăcuţa de înmatriculare pe care autorităţile le urmăresc.

Este acelaşi vehicul care este căutat pentru alte infracţiuni, duminică, atunci când un bărbat a fost ucis şi altul grav rănit de focuri de armă în acelaşi oraş Joliet.

SUA, mai multe arme individuale decât locuitori

Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul său şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă.

Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.