Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou dosar fierbinte al DNA la vârful PSD. Importanți lideri social-democrați implicați/ STENOGRAME

Zeci de studenţi ai Universităţii din Piteşti ar fi fost folosiţi drept paravan pentru a acoperi cheltuielile Ministerului Tineretului pentru un eveniment de partid. E vorba despre dosarul în care un fost director al instituţiei a fost recent trimis în judecată pentru corupţie împreună cu soția unui important lider al PSD care deținea la momentul faptelor și o funcție politică. Aceștia ar fi folosit datele studenţilor pentru a deconta cheltuielile unei tabere politice a organizaţiei Argeş a tineretului social-democrat.

Ministrul Justiției anunță: Ancheta în cadrul OUG 13 poate continua! În ce limite

Un nou protest de amploare anunţat duminică: Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa în stradă

Cristian Meleşteu, fost şef de direcţie în Ministerul Tineretului, este acuzat că, în 2013, a plătit din banii instituţiei tabăra politică de la munte a TSD Argeş. Anchetatorii au descoperit că, pentru a acoperi deturnarea de fonduri, facturile au fost făcute pe numele a zeci de studenţi din Piteşti, cu ajutorul unor complici. Implicată în dosar în calitate de inculpat este și Georgiana Drăghici, soția deputatului PSD Mircea Drăghici, trezorierul PSD, care a solicitat o listă cu date ale unor studenți ai Universității Pitești, ale căror semnături au fost falsificate pe lista reprezentând participanții fictivi la proiectul Ed Eco Sport. Procurorii îl pomenesc în rechizitoriu și pe fostul ministru al Tineretului și Sportului, deputatul Nicolae Bănicioiu.

Stenogramele de la dosar sunt interesante și surprind modul în care se lucra - VEZI MAI JOS STENOGRAME INTERESANTE

*****

”La data de 02.12.2013 Direcția Națională Anticorupție s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că  Organizația Județeană de Tineret Argeș a Partidului Social Democrat  a organizat, în perioada 22-24.11.2013, la Complexul Sportiv Național Poiana Brașov, o tabăra politică de dezvoltare personală și leadership, iar toate cheltuielile de cazare și masă ale participanților, au fost suportate din fonduri publice, respectiv de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin decontarea proiectului Ed Eco Sport, în locul căruia s-a desfășurat tabăra politică.

Întocmirea/aprobarea documentației necesare proiectului studențesc a fost, în parte, realizată de către inc. Meleșteu Cristian, director al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, până la data de 30.10.2013, acesta participând la reuniunea politică desfășurată în locul programului studențesc.

Organizarea taberei politice a fost asigurată și de către inc. Drăghici Georgiana, președinte al Organizației Județene de Tineret Argeș a Partidului Social Democrat, până în luna februarie 2016, prin stabilirea participanților din cadrul TSD Argeș, a programului de activități și organizarea transportului cu un autocar al Centrului Cultural Mioveni. În vederea decontării proiectului studențesc (în realitate a cheltuielilor de cazare și masă ale participanților la reuniunea politică), inc. Drăghici Georgiana i-a solicitat susp. Duminică Delia să trimită, prin intermediul poștei electronice, inculpatului Bălășoiu Doru și martorei Pirciu Ema, o listă cu date ale unor studenți ai Universității Pitești, ale căror semnături au fost falsificate de către susp. Bălășoiu Doru pe lista reprezentând participanții fictivi la proiectul Ed Eco Sport, digrama de cazare și pontajul de masă, documente care au fost avute în vedere de funcționari ai MTS, care au avizat ordonanțarea de plată, fără a avea cunoștință de caracterul fictiv al acestora. În cursul cercetărilor, inc. Drăghici Georgiana a determinat-o pe susp. Duminică Delia să declare aspecte neconforme adevărului, în declarația de martor din data de 10.03.2016, în scopul neimplicării inc. Drăghici Georgiana și a inc. Bălășoiu Doru Marian în cercetări și a declarat ea însăși aspecte neconforme adevărului în declarația de martor dată în cauză, în data de 26.04.2016, inclusiv cu privire la aspecte care nu aveau aptitudinea de a conduce la autoincriminarea sa.

Astfel, conform documentației întocmite de către reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, în perioada și la locația anterior menționate s-a desfășurat proiectul studențesc ED-ECO Sport, având ca obiect dezvoltarea spiritului civic și educarea studenților argeșeni, privind implicarea în acțiuni de ecologizare și spirit sportiv, proiect desfășurat de Ministerul Tineretului și Sportului printr-un  parteneriat încheiat cu Asociația Internațională de formare profesională, cultural, sportiv-educativă Masterclass, din loc. Pitești, județul Argeș.

În fapt, în data de 04.09.2013 a fost aprobat Calendarul de Proiecte proprii și/sau în parteneriat al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, în vederea aplicării în cursul anului 2013.

În această formă, aprobată în data de 04.09.2013, în calendarul de activități nu figura, cu finanțare de la bugetul ministerului, proiectul studențesc ED-ECO Sport.

La data de 21.08.2013, cu numărul 874, este înregistrat la nivelul Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, formularul de finanțare pentru proiectul studențesc ED ECO Sport,de către Asociația Internațională de Formare Profesională, Culturală, Sportiv - Educativă Masterclass din Pitești.

Solicitarea Asociației Masterclass a fost supusă analizei unei comisii formate din funcționari ai Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, formată în urma dispoziției directorului acestei structuri, inc. Meleșteu Cristian. Prin Nota înregistrată cu nr. 1041/9.10.2013, comisia de analiză a stabilit că solicitarea de finanțare în parteneriat formulată de Asociația Masterclass se încadrează în normele impuse de metodologie în ceea ce privește desfășurarea proiectelor în parteneriat. Prin rezoluția din aceeași dată, inc. Meleșteu Cristian a avizat Nota menționată și a dispus “demararea procedurilor de finanțare în acord cu prevederile legale”.

Prin Nota de Fundamentare  nr. 1051/ 10.10.2013, ce apare ca fiind întocmită de martorul Nuțu Constantin, fiind semnată de inc. Meleșteu Cristian, s-a propus introducerea proiectului ED ECO Sport în Calendarul de acțiuni al Direcției Programe și Activități pentru Studenți din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru anul 2013 și aprobarea realizării proiectului. Referitor la finanțarea proiectului se prevede că suma de 20000 lei va fi suportată din bugetul pentru “alte acțiuni proprii și/sau în parteneriat” al Ministerului Tineretului și Sportului. Nota de Fundamentare a fost aprobată de conducerea MTS, prin secretar de stat Cristian Cosmin.

În aceeași dată de 10.10.2013 a fost aprobat de  către ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, cu avizul secreterului de stat Cristian Cosmin, cu nr. 1052, Calendarul de proiecte proprii și/sau în parteneriat al Direcției Programe și Activități pentru Studenți, întocmit de inc. Meleșteu Mircea Cristian, în calitate de director al direcției anterior menționate. În acest calendar, la poziția 10 este prevăzut programul ED ECO Sport, scopul declarat al acestuia fiind dezvoltarea spiritului civic și educarea studenților argeșeni, privind implicarea în acțiuni de ecologizare și spirit sportiv, relatează procurorii DNA.

Care ar fi probele DNA - RECHIZITORIUL PROCURORILOR ANTICORUPȚIE

*****

”Afirmația inc. Drăghici Georgiana cu privire la faptul că nu cunoaște nimic despre lista de studenți ai Universității din Pitești, în cadrul căreia este cadru didactic, este contrazisă de declarațiile date în calitate de suspect, de către Duminică Delia, în care aceasta a arătat că inc. Drăghici Georgiana i-a cerut să transmită lista anterior menționată pe adresele de e-mail deținute de către martora Pirciu Ema și inc. Bălășoiu Doru, arătând și faptul că a fost contactată de către inc. Drăghici Georgiana, înainte de declarațiile date la Direcția Națională Anticorupție, aceasta spunându-i ce să declare și oferindu-se să o sprijine în privința asistenței juridice.

Afirmația inc. Drăghici Georgiana referitoare la faptul că îl cunoaște pe inc. Meleșteu Cristian din vremea când acesta era scriitor iar martora activa în presă, este incompletă, martora evitând să arate că are o relație apropiată cu inculpatul, acesta fiindu-i fin de căsătorie, aspect ce reiese din declarațiile martorilor Pirciu Ema și Nicoleta Vlad. Martora Pirciu Ema a mai arătat că, în momentul în care făcea revista presei pentru deputatul Drăghici Mircea, îi remitea materialul și inc. Meleșteu Cristian, întrucât fusese informată că acesta face parte din echipa Biroului parlamentar al deputatului Drăghici Mircea.

Afirmația inc. Drăghici Georgiana referitoare la faptul că îl cunoaște pe inc. Bălășoiu Doru de când lucra în presă iar acesta era fotoreporter, este de asemenea incompletă, martora evitând să arate faptul că persoana menționată își desfășura activitatea la Biroul teritorial Pitești al deputatului Drăghici Mircea, primind în mod frecvent însărcinări și de la inc. Drăghici Georgiana.

În acest sens, martora Pirciu Ema a arătat că îndeplinea și sarcini trasate de inc. Bălășoiu Doru, cunoscând faptul că acesta este omul de încredere al deputatului Drăghici Mircea și al soției acestuia, inc. Drăghici Georgiana. De asemenea, suspecta Duminică Delia a declarat că avea cunoștință de faptul că susp. Bălășoiu Doru și martora Pirciu Ema lucrau pentru inc. Drăghici Georgiana.

Faptul că inc. Bălășoiu Doru desfășura în mod curent activități dispuse de către inc. Drăghici Georgiana reiese și din procesele-verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate în temeiul Mandatului de Supraveghere Tehnică nr. 1478/UP/03.02.2016 emis de Tribunalul București.

Astfel în cadrul convorbirii din data de 15.02.2016, inc. Bălășoiu Doru îi comunică inc. Georgiana Drăghici că a fost contactat de CEZ (distribuitor de energie electrică) în legătură cu afișele electorale ale deputatului Drăghici Mircea, amplasate pe stâlpii de energie electrică, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Da, doamnă!

DRĂGHICI GEORGIANA:Tu n-ai luat de la primării tipizate?

BĂLĂŞOIU DORU: N-am.

DRĂGHICI GEORGIANA: Păi, nu ţi-au dat când ai fost şi ai vorbit …[neinteligibil]…

BĂLĂŞOIU DORU: Nu mi-au dat.

DRĂGHICI GEORGIANA: …[neinteligibil]…

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, când am fost şi am vorbit am… nu vorbisem de asta.

DRĂGHICI GEORGIANA: Păi, trebuia să iei şi tu un model de cerere, o chestie.

BĂLĂŞOIU DORU: Haideţi, că mă duc de dimineaţă şi iau eu model de cerere-tip, că acum e cinci, n-am unde să mă mai duc.

DRĂGHICI GEORGIANA: [se adresează unei persoane aflată în apropierea sa: Se duce dimineaţă să ia model de cerere-tip? … Păi, nu ştiu, tata, nu mai ţipa!] Întreabă dacă…

BĂLĂŞOIU DORU: Ăsta m-a chemat de dimineaţă acolo.

DRĂGHICI GEORGIANA: Te-a chemat de dimineaţă acolo? Bine.

BĂLĂŞOIU DORU: Ăla de la CEZ m-a chemat.

DRĂGHICI GEORGIANA: De la CEZ… a, bine. Noi trimitem ceva, dacă e, vezi tu ce model de cerere-tip

BĂLĂŞOIU DORU: OK, atunci. Bine.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da?

BĂLĂŞOIU DORU: Da, sigur.

DRĂGHICI GEORGIANA: Aşa. Da. Şi… L-a chemat mâine dimineaţă, n-a stat cu el de vorbă. Şi vezi şi la unităţile teritorial administrative.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da?

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine. Hai, vorbim.

BĂLĂŞOIU DORU: Bine.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine, pa! Pa-pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Săru’mâna!

În convorbirea din data de 11.02.2016, ora 17.50, inc. Bălășoiu Doru Marian, este apelat de o persoană de sex feminin, căreia îi spune că a urcat pe autostradă și că merge să o ia pe balamuta aia de măsa de la Argeș, din conținutul convorbirilor ulterioare, rezultând faptul că acesta se referă la mama inc. Drăghici Georgiana, după cum urmează:

BĂLĂŞOIU DORU: Hai, mă, nu mă mai sunai?

INTERLOCUTOARE: Ce faci, mă?

BĂLĂŞOIU DORU: Uite, mă pregătesc să urc pe autostradă.

INTERLOCUTOARE: Păi, un’ te duci?

BĂLĂŞOIU DORU: Mă duc s-o iau pe balamuta aia de mă-sa.

INTERLOCUTOARE: De unde dracu’, de la OARJA?

BĂLĂŞOIU DORU: De la ARGEŞ, de la ARGEŞ.

INTERLOCUTOARE: Şi unde-o duci?

BĂLĂŞOIU DORU: Şi o duc la OARJA, unde dracu’?

INTERLOCUTOARE: A! Şi altceva?

BĂLĂŞOIU DORU: Altceva nimic.

În convorbirea din data de 11.02.2016, ora 13.46.04, inc. Drăghici Georgiana îi transmite inc. Bălășoiu Doru că urmează să se vadă la sediu, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Sărut-mâna! Da!

DRĂGHICI GEORGIANA: Bună, DORU! Ce faci?

BĂLĂŞOIU DORU: Vă aşteptam.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, bine. Ajungem, ne vedem la sediu.

BĂLĂŞOIU DORU: OK, bine.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da? Bine, OK. Mersi, pa-pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Bine, bine. Sărut-mâna!

În convorbirea din data de 12.02.2016, ora 11.41.42, inc. Drăghici Georgiana îi cere inc. Bălășoiu Doru să plătească o notificare și abonamentul de cablu TV al bunicii de la Oarja și totodată să o ia pe aceasta de la Bascov, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: DORU, tu ai ăia pentru CAMI, nu?

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Ia din ei şi du-te şi plăteşte notificarea, n-am putut s-o plătesc acum de la CURTEA DE ARGEŞ, că n-am luat-o la mine, fir-ar să fie!

BĂLĂŞOIU DORU: Că n-ai…?

DRĂGHICI GEORGIANA: Că n-am luat-o la mine.

BĂLĂŞOIU DORU: A, OK, hai că plătesc eu.

DRĂGHICI GEORGIANA: Du-te şi plăteşte din ăia notificarea…

BĂLĂŞOIU DORU: Da…

DRĂGHICI GEORGIANA: Aşa, şi plăteşti şi la bunica la OARJA. Pe POPESCU FLORIAN ce e? Decât cablu, pe şase luni.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: Un milion două sute.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: Şi ţi-i dă… Fii atent: bunica o să o pun eu acum la maxi…

BĂLĂŞOIU DORU: Da…

DRĂGHICI GEORGIANA: Aşa, şi o aştepţi tu la BASCOV.

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da?

BĂLĂŞOIU DORU: Sigur, da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Aşa, şi ţi-i dă ea acasă banii pentru ea.

BĂLĂŞOIU DORU: Fără probleme.

DRĂGHICI GEORGIANA: Iar ăia pentru tati ţi-i dau eu când ne vedem.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, deci lu’ bunica îi plăteşti pe şase luni şi…

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: …la tati notificarea. Da, bine, hai că vorbim, DORU. Mersi, pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Bine, pa-pa!

În convorbirea din data de 12.02.2016, ora 12.58.20, inc. Bălășoiu Doru discută cu numita Rovența Ana Maria, despre faptul că s-a săturat de serviciile pe care le face pentru inc Drăghici Georgiana, după cum urmează:

BĂLĂŞOIU DORU: Mi-a zis asta „Te aşteaptă numai cu supă de nu ştiu ce şi cu cartofi…”

ROVENȚA ANA MARIA: Hai, lasă-mă!

BĂLĂŞOIU DORU: Mda…

ROVENȚA ANA MARIA: Da, mă, iub… mi s-a luat de ei, vorba ta, ca de …

BĂLĂŞOIU DORU: Hm…

ROVENȚA ANA MARIA: Da.

BĂLĂŞOIU DORU: Mie-mi spui?

ROVENȚA ANA MARIA: Mda… Da’ ştii ce nu înţeleg eu?

BĂLĂŞOIU DORU: Îm?

ROVENȚA ANA MARIA: De ce [limbaj licenţios-n.n.] dacă tot are chef să plece, nu se duc ei singuri? Chiar mă disperă cu faza asta.

BĂLĂŞOIU DORU: Nu ştiu, iubire.

ROVENȚA ANA MARIA: Se duc să facă pe şmecherii.

BĂLĂŞOIU DORU: Îhâm…

ROVENȚA ANA MARIA: Mda… cât sunt ei de…

În convorbirea din data de 15.02.2016, ora 13.56.12, inc. Drăghici Georgiana îi cere inc. Bălășoiu Doru să îi ia bunica de la Pitești și să o ducă la Oarja.

DRĂGHICI GEORGIANA: Alo! DORU?

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Te duci tu la trei să o iei pe bunica de la PITEŞTI, să o duci până la OARJA şi apoi să o aduci la tine?

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: E la sorela la trei.

BĂLĂŞOIU DORU: Da, fără pro…

DRĂGHICI GEORGIANA: Ce faci, eşti…

BĂLĂŞOIU DORU: Uite, eram la sediu, voiam să mă apuc să dau cu mătura pe aici.

În convorbirea din data de 16.02.2016, ora 09.09.59, inc. Drăghici Georgiana îi cere inc. Bălășoiu Doru să se deplaseze la primăriile din zonele în care sunt amplasate afișele electorale ale lui soțului acesteia, deputatul Drăghici Mircea, în vederea obținerii autorizațiilor, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: Da!

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: Neaţa!

BĂLĂŞOIU DORU: Ce să fac, aştept să se facă nouă jumate să mă duc la nea…

DRĂGHICI GEORGIANA: A, păi, ai luat adresa?

BĂLĂŞOIU DORU: Ce adresă?

DRĂGHICI GEORGIANA: Păi, nu trebuie să ne ducem cu adresă la ăla să ne dea acordul? Sau ne dă el un format tipizat?

BĂLĂŞOIU DORU: El ne dă un format tipizat dar, oricum, pentru primării nu există, că nu sunt stâlpi lor. Da’ o să-l mai întreb încă o dată. Ieri am fost, era în şedinţă şi mi-a zis „Vino dimineaţă, că durează mult la noi.”

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, da’ ăia se agită şi ne trebuie documentele, DORU. …[neinteligibil]…

BĂLĂŞOIU DORU: Poftim?

DRĂGHICI GEORGIANA: Se-agită ăia, n-ai văzut, declaraţii prin presă şi toate alea? Ne trebuie documentele, trebuia să le fi avut depuse. Deci te duci la nouă jumate, îţi dă …[neinteligibil]… să vedem ce trebuie consemnat. Faci o poză şi ni-l dai.

BĂLĂŞOIU DORU: Da. Ime… cum mă duc la el, vi le dau imediat.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da. I-l dai lu’ VALI să le completăm. Iar la primării trebuie. Tu când te-ai dus la primării, ce dracu’ ţi-au zis ăia?

BĂLĂŞOIU DORU: Mie ăia nu mi-au zis nimic, au zis că nu trebuie. Că ce treabă au ei?

DRĂGHICI GEORGIANA: Păi, ca să… Nu e legal, nu e legal. Deci eu…

BĂLĂŞOIU DORU: Mă duc întâi la ăla la Electrica şi dup-aia mă duc la primărie la BASCOV, ca să...

DRĂGHICI GEORGIANA: Nu, vorbeşte cu VALI la primării, că are el o lege să… Noi facem o cerere, o adresă pentru acord.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

DRĂGHICI GEORGIANA: Hai, că ajung eu acum şi vorbesc cu VALI …[neinteligibil]…

DRĂGHICI GEORGIANA: OK.

DRĂGHICI GEORGIANA: Nu, i-am scris legea, o are VALI. Da. Ce dacă? Ăia la primărie habar n-am, tu nu ştii cum sunt, că nu…? Ce ţi-a zis la BASCOV, că nu trebuie?

BĂLĂŞOIU DORU: Că nu trebuie.

DRĂGHICI GEORGIANA: E, nu trebuie! Trebuie! E pe raza comunei lor şi trebuie. Da, se ia un aviz de principiu.

BĂLĂŞOIU DORU: Mda…

DRĂGHICI GEORGIANA: În campanie cum naiba de le-am făcut?

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, nu le-am făcut, le-a făcut VICTOR în campanie.

DRĂGHICI GEORGIANA: A, am înţeles! Bine, OK, bine. Ne vedem la …[neinteligibil]…

BĂLĂŞOIU DORU: Bine, hai, vorbim. Da.

În convorbirea din data de 09.02.2016, ora 13.46, inc. Drăghici Georgiana îi cere inc. Bălășoiu Doru să facă puțină curățenie la sediu, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Sărut-mâna!

DRĂGHICI GEORGIANA: Bună, DORU! Ce faci?

BĂLĂŞOIU DORU: Mă îndreptam spre casă.

DRĂGHICI GEORGIANA: A, bravo! Ă… ştii ce voiam?

BĂLĂŞOIU DORU: Spuneţi!

DRĂGHICI GEORGIANA: Zilele următoare aş vrea să facem un pic de ordine la sediu.

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Să le mai punem un pic într-o…

BĂLĂŞOIU DORU: Sigur!

DRĂGHICI GEORGIANA: …într-o formă. Crezi că putem?

BĂLĂŞOIU DORU: De ce să nu? Da, putem.

DRĂGHICI GEORGIANA: Îhâm…

În convorbirea din data de 16.02.2016, ora 09.54.58, inc. Drăghici Georgiana îi cere inc. Bălășoiu Doru să se depună niște documente necesare amplasării unor bannere ale  deputatului Drăghici Mircea, deoarece ea este ocupată, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: Am făcut alea pentru primari, sunt la VALI, să ţi le dea.

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Aşa, toate trei, da’ ce mi-ai dat tu, foarte multe documente. Ce treabă avem noi? Că asta este temporară, nu o facem pentru firmă şi e pentru persoană fizică.

BĂLĂŞOIU DORU: Da, fiindcă e schimbată legislația, nu-ţi cerea toate hârtiile astea decât dacă erai în campanie şi în campanie nu se cer toate documentele astea. Nefiind campanie şi fiind chestie publicitară, se cer hârtiile.

DRĂGHICI GEORGIANA: …[neinteligibil]… de firmă.

BĂLĂŞOIU DORU: Poftim? Nu că se pot face pe persoană fizică.

DRĂGHICI GEORGIANA: A, a, aha! De-astea, cu Registrul Comerţului şi toate astea. Păi, şi care din ele trebuie, nu ţi le-a bifat?

BĂLĂŞOIU DORU: Nu, nu. Păi, întâi mi-a zis aşa, că oricum trebuie aproximativ toate, prima cerere, aia care este prima cerere de sus, aia se face ultima, după ce am toate avizele de la primării.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine, vorbeşte cu VALI, dă-i-le şi lui, că eu am ceva de lucru acum….[neinteligibil]…

BĂLĂŞOIU DORU: OK. Eu mă duc la primării ca sa văd ce fac cu ei, să-mi dea certificatele de urbanism. Poftim?

DRĂGHICI GEORGIANA: Du şi astea să le semneze. Nu te repezi aşa.

BĂLĂŞOIU DORU: Bine. Hai, că vorbesc cu VALI.

DRĂGHICI GEORGIANA: VALI, că le are el gata făcute că ţi le trimise pe mail.

BĂLĂŞOIU DORU: OK, bine.

DRĂGHICI GEORGIANA: Vorbiţi două minute unu’ cu altu’.

BĂLĂŞOIU DORU: Bine.

DRĂGHICI GEORGIANA: Hai, că-l chem eu aici. Bine, pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Bine, pa!

În convorbirea din data 18.02.2016, ora 18.44.01, inc. Drăghici Georgiana îl întreabă pe inc. Bălășoiu Doru care este programul pentru acea zi și acesta îi transmite că va merge la Consiliul Județean și la primăria Merișani, după cum urmează:

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: Bună! Ce faci?

BĂLĂŞOIU DORU: Sărut-mâna! Pe acasă.

DRĂGHICI GEORGIANA: Pe acasă… Ă, mâine cum ţi-ai stabilit programul?

BĂLĂŞOIU DORU: O să am de dimineaţă, da, că trebuie să mă duc până la Consiliu şi dup-aia la primărie la Merişani. Să văd…

DRĂGHICI GEORGIANA: A, deci nu… nu-l depui mâine.

BĂLĂŞOIU DORU: Ă, nu!

DRĂGHICI GEORGIANA: Aoleu!

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, n-am. Arhitecta şefă la Consiliu nu a fost astăzi, celălalt… arhitectul de la primăria Merişani a fost la instanţă… da’ mi-a zis ăla că-l face pe loc. Da’ să văd ce rezolv la Consiliu.

DRĂGHICI GEORGIANA: Şi nici mai târziu nu putem?

BĂLĂŞOIU DORU: Ba cred că da mai târziu.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine, hai, lasă, ocupă-te de astea.

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, spune-mi, că…

DRĂGHICI GEORGIANA: Vorbim. Nu, nu, nu, lasă, ocupă-te, dacă zici că mâine te vezi cu asta. Da’ nici dacă te duci la opt dimineaţă nu o găseşti?

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, la opt mă duc, normal.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da. Şi de la ăsta de ce ne trebuie, de la arhitecta şefă?

BĂLĂŞOIU DORU: Fiindcă de la Ministerul Dezvoltării …[neinteligibil]… Băiculeştiu’ au interzis să mai dea avize de chestii de genul acesta. Că de-aia mă duc la Consiliu, fiindcă Băiculeştiu’ nu mai au dreptul să facă avize, să dea avize.

DRĂGHICI GEORGIANA: Incredibil!

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da’ restul le ai?

BĂLĂŞOIU DORU: Mâine dimineaţă.

DRĂGHICI GEORGIANA: Deci n-avem nicio… nimic acum.

BĂLĂŞOIU DORU: Niciuna n-am. La BASCOV mă duc de dimineaţă şi la MERIŞANI de dimineaţă. Şi la Consiliu tot de dimineaţă. Eu am fost la ea, numai …[neinteligibil]… toată ziua.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, bine.

BĂLĂŞOIU DORU: Dacă e, spuneţi…

DRĂGHICI GEORGIANA: Nu, nu, nu, nu e nimic, nu. Ne vedem mâine.

BĂLĂŞOIU DORU: OK.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine, hai, vorbim. Mersi. Pa-pa, pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Sărut-mâna!

În convorbirea din data de 12.02.2016, ora 16.25.55, inc. Bălășoiu Doru discută cu numita Rovența Ana Maria, despre faptul că o așteaptă pe inc. Drăghici Georgiana și pe soțul acesteia Drăghici Mircea, după cum urmează:

BĂLĂŞOIU DORU: Da, iubire!

ROVENȚA ANA MARIA: Ce faci, iubire?

BĂLĂŞOIU DORU: Uite, sunt în PECO, beau un suc şi aştept să-mi răspundă ăştia.

ROVENȚA ANA MARIA: A! Hai, că te sun dup-aia, că m-am întâlnit cu cineva.

BĂLĂŞOIU DORU: Bine.

În cauză s-a mai constat că, în mai multe situații, inculpații Bălășoiu Doru și Drăghici Georgiana au preferat să nu comunice prin viu grai, folosind o aplicație pentru transmiterea on-line a mesajelor, comunicare precedată de un schimb de apeluri.

Astfel, în data de 22.02. 2016, ora 16.25.55, postul telefonic 07XXXXXXX  utilizat de inc. Bălășoiu Doru Marian, primește un apel scurt (bip) de la postul telefonic 07XXXXXXXX  utilizat de inc. Drăghici Georgiana, iar la ora 16.26.41, inc. Bălășoiu Doru Marian, de la  postul telefonic 07XXXXXXXX, transmite un apel scurt (bip) către postul telefonic 07XXXXXXXXX utilizat de inc. Drăghici Georgiana.

În data de 22.02.2016, 16.27.02, la 22 de secunde de la schimbul de apeluri scurte (bip-uri), inc. Bălășoiu Doru Marian, poartă o convorbire telefonică cu o persoană de sex feminin, din care rezultă că această persoană o cunoaște pe inc. Drăghici Georgiana și căreia inculpatul îi transmite să aștepte, că vorbește cu inc. Drăghici Georgiana pe mesaje, iar în cazul în care aceasta întreabă de el să-i spună că a plecat, astfel:

BĂLĂŞOIU DORU: Stai, că vorbesc cu GEORGIANA pe mesaje.

INTERLOCUTOARE: Hai, bine. Pup, pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Vezi că mă întreabă dacă am plecat. Tu spui că nu ştii nimic de mine. Hai!

INTERLOCUTOARE: Da, da. Te pup, pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Pa!

În convorbirea din data de 22.02.2016,  ora 16:31:39, inc. Bălășoiu Doru discută cu numita Rovența Ana Maria, despre faptul că a plecat din București fără să o mai ia pe inc. Drăghici Georgiana,  astfel:

ROVENȚA ANA MARIA: Da, iub!

BĂLĂŞOIU DORU: Poţi să vorbeşti?

ROVENȚA ANA MARIA: Da.

BĂLĂŞOIU DORU: Vezi că acu’ plec din BUCUREŞTI, vin direct acasă.

ROVENȚA ANA MARIA: Bravo, iub! Ce mâncăm?

BĂLĂŞOIU DORU: Nu ştiu, mie nu prea mi-e foame. Ce vrei tu.

ROVENȚA ANA MARIA: Păi, nu ştiu.

BĂLĂŞOIU DORU: Mda… [neinteligibil]… iar o cretină, o idioată. Da’… în fine.

ROVENȚA ANA MARIA: Îm…

BĂLĂŞOIU DORU: Vorbim acasă.

ROVENȚA ANA MARIA: Îhâm… şi de ce nu te-ai mai dus?

BĂLĂŞOIU DORU: Fiindcă am întrebat-o „Unde vin?” şi zice „Ai plecat? Nu mai…” zice „Nu mai veni.”

ROVENȚA ANA MARIA: A!

BĂLĂŞOIU DORU: Da’ nu i-am spus că am ajuns în BUCUREŞTI.

ROVENȚA ANA MARIA: Îhâm… foarte bine, că dup-aia tot te chema, îi venea ei vreo…

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

În data de 03.03.2016, ora 18.50.20, postul telefonic 07XXXXXXX  utilizat de inc. Bălășoiu Doru Marian, primește un apel scurt (bip) de la postul telefonic 07XXXXXXXX  utilizat de inc. Drăghici Georgiana, iar la ora 18.50.52, inc. Bălășoiu Doru Marian, de la  postul telefonic 07XXXXXXXXXX, transmite un apel scurt (bip) către postul telefonic 07XXXXXXXXX utilizat de inc. Drăghici Georgiana.

În data de 03.03.2016, la orele 18.52.06 și 18.53.37, la 1min. și 14 sec., respectiv la 2 min. și 45 sec., de la schimbul de apeluri scurte(bip-uri), inc. Bălășoiu Doru Marian, apelează postul telefonic 07XXXXXXXX, utilizat de numitul Stan Adrian, din com. Stolnici, județul Argeș,  dar acesta nu răspunde.

În data de 03.03.2016, ora 19.06.04, inc. Bălășoiu Doru Marian, este apelat de inc Drăghici Georgiana, aceasta din urmă aducându-i la cunoștință faptul că o persoană din Bascov, a făcut o declarație publică referitoare la niște bannere de campanie electorală amplasate fără autorizație, că ar trebui să le dea jos și că este implicată și prefectura județului Argeș, inc. Bălășoiu Doru Marian spunându-i acesteia că nu are hârtii pentru cele de la Merișani, dar pentru cele de la Bascov are și că a sunat o persoană de sex masculin de cinci ori și nu i-a răspuns, de față fiind și o persoană de sex feminin, Ana, conținutul convorbirii telefonice fiind următorul:

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

DRĂGHICI GEORGIANA: Am văzut declaraţia lu’ ăsta de la BASCOV, pe instituţiile statului.

BĂLĂŞOIU DORU: Ce, a dat vreo declaraţie?

DRĂGHICI GEORGIANA: Da. Că n-am pus, dom’le, bannerele cu autorizaţia lui, că nici nu ne-am dus, că… Tot felul de aberaţii.

BĂLĂŞOIU DORU: Cred că… Eu când ţi-am spus că sunt căcaţi pe ei!

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, mă, da’ pot să spună. Ce atâta… bă, zici că le ia caii de la bicicletă! Ce doamne iartă-mă, că doar nu… Mda… Şi atunci…

BĂLĂŞOIU DORU: Aia e! N-am văzut, o să mă uit şi eu.

DRĂGHICI GEORGIANA: Am văzut acum…

BĂLĂŞOIU DORU: Mă, nu răspunde, am sunat de cinci ori. Uite, ANA e martoră.

DRĂGHICI GEORGIANA: Îm…

BĂLĂŞOIU DORU: Nu răspunde ăla.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da. Nu, nu ştiu despre ce vorbeşti, dar m-a şocat ăsta de la Bascov. Chiar am rămas aşa …[neinteligibil]… Hai să le dăm jos, să şi le bage…

BĂLĂŞOIU DORU: Stai, să vorbesc cu şefu’ şi dup-aia.

DRĂGHICI GEORGIANA: Îhâm, să vină acasă şi vorbim şi le dăm jos şi gata.

BĂLĂŞOIU DORU: Îhâm…

DRĂGHICI GEORGIANA: Acum se spală… până acum… da’ când ne-au pus să facem proiecte şi toate cele… Da’ măcar am lăsat la ei vreo cerere sau ceva?

BĂLĂŞOIU DORU: Am număr de înregistrare.

DRĂGHICI GEORGIANA: A, avem număr de înregistrare! Da, perfect.

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

DRĂGHICI GEORGIANA: Deci avem ceva hârtii lăsate şi cum…

BĂLĂŞOIU DORU: Nu, de la… Da, de la ei… Ăştilalţi nu au vrut să-mi dea nimic, MERIŞANI, decât de la… decât de la… zi… de la BASCOV am.

DRĂGHICI GEORGIANA: Ai de la BASCOV? Şi ce ai de la BASCOV?

BĂLĂŞOIU DORU: Ce am achitat la ei, taxele şi toate alea.

DRĂGHICI GEORGIANA: A, i-auzi! Şi zice că nu e nimic.

BĂLĂŞOIU DORU: Mda… eu …[neinteligibil]… că i-a încăierat şi prefectura şi toţi.

DRĂGHICI GEORGIANA: Da, că a trimis prefectul, vezi-doamne!

BĂLĂŞOIU DORU: Da, de la ONG-ul ăla. Ăia au făcut, că de la ăia a plecat toată chestia.

DRĂGHICI GEORGIANA: E, asta e, o să le dăm jos şi cu asta-basta!

BĂLĂŞOIU DORU: Eu cred că obiectivul e îndeplinit.

DRĂGHICI GEORGIANA: Şi eu zic.

BĂLĂŞOIU DORU: Părerea mea.

DRĂGHICI GEORGIANA: Mda…

BĂLĂŞOIU DORU: Acum nimeni n-o aştepta unu’ de la Satu Mare să vină să…

DRĂGHICI GEORGIANA: Să vedem când le putem da jos.

BĂLĂŞOIU DORU: Poftim?

DRĂGHICI GEORGIANA: Să vedem când le putem da jos.

BĂLĂŞOIU DORU: Păi, să zică şefu’ şi văd eu ce fac.

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine, hai, vorbim.

BĂLĂŞOIU DORU: Bine. Îhâm…

DRĂGHICI GEORGIANA: Bine. Mersi, pa-pa!

BĂLĂŞOIU DORU: Pa, pa!

Din cronologia discuțiilor purtate în data de 03.03.2016, rezultă faptul că, în discuția purtată de cei doi inculpați prin aplicația anterior menționată, inc Drăghici Georgiana, i-a cerut inc. Bălășoiu Doru, să ia legătura cu numitul Stan Adrian, dar aceasta nu a răspuns.

În data de 03.03.2016, la ora 19:30:48, inc. Bălăşoiu Doru Marian, este apelat de către numitul Stan Adrian, din com. Stolnici, județul Argeș. Numitul Stan Adrian a fost citat pentru a fi audiat în calitate de  martor pentru data de 08.03.2016, din convorbirea purtată cu inculpatul rezultând faptul că acesta a încercat să ia legătura cu Georgiana, și solicită o întâlnire înainte de audiere, conținutul convorbirii fiind următorul:

STAN ADRIAN: Alo!

BĂLĂŞOIU DORU: Alo!

STAN ADRIAN: Alo, da!

BĂLĂŞOIU DORU: Bună ziua! Bună seara, de fapt.

STAN ADRIAN: Da! Să trăiţi!

BĂLĂŞOIU DORU: Aţi sunat-o pe GEORGIANA şi nu se înţelegea foarte bine.

STAN ADRIAN: Aha!

BĂLĂŞOIU DORU: Cu ce vă putem ajuta?

STAN ADRIAN: Cu cine vorbesc?

BĂLĂŞOIU DORU: DORU este numele meu.

STAN ADRIAN: A! Păi, mă rog, era o chestie ca să ne vedem, că nu prea pot prin telefon.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles. Păi, putem să… dânsa este în sarcină acum, este însărcinată. Dacă putem şi pot să vă ajut, spuneţi-mi mie, sau să ne vedem noi.

STAN ADRIAN: Îhâm. Păi, nu ştiu dacă ajung eu mâine la PITEŞTI. Eu sunt preşedinte la tineret la …[neinteligibil]… cred că ştiţi de ce.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles, da.

STAN ADRIAN: Ăă… nu ştiu dacă ajung mâine la PITEŞTI, dacă nu luni ajung sigur.

BĂLĂŞOIU DORU: …[neinteligibil]…

STAN ADRIAN: Că marţi trebuie să ajung într-un loc.

BĂLĂŞOIU DORU: Am înţeles.

STAN ADRIAN: Deci până… Deci ori mâine ori… Deci acesta e numărul dumneavoastră şi vă sun pe numărul acesta ca să ne vedem?

BĂLĂŞOIU DORU: Da.

STAN ADRIAN: Gata, aşa!

BĂLĂŞOIU DORU: Bine.

STAN ADRIAN: Bine, să trăiţi!

BĂLĂŞOIU DORU: O seară bună, sănătate!

STAN ADRIAN: Să trăiţi!

Față de aspectele expuse s-a constatat că, în cadrul declarației de martor din data de 26.04.2016, inc. Drăghici Georgiana a făcut afirmații mincinoase și nu a declarat tot ce știa în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, după ce a luat la cunoștință, prin semnarea procesului-verbal, că are obligația de a spune adevărul și că mărturia mincinoasă se pedepsește conform legii penale.”, susțin procurorii anticorupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.