Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou focar de pestă porcină descoperit la Galați: Peste 300 de animale vor fi ucise

Autoritățile din Galați anunță apariția unui nou focar de pestă porcină, în satul Tălpigi. Peste 300 de animale vor fi eutanasiate, potrivit Mediafax.

Potrivit Prefecturii Galați, focarul de pestă porcină africană a apărut într-o gospodărie din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni.

Citește și: Gabriela Firea reacționează! ‘Nu fug de răspundere’

„S-a decis astfel uciderea preventivă a suinelor din această localitate, interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala; interzicerea ieșirii animalelor din specia suine din exploatațiile suspecte, iar pentru celelalte specii doar cu acordul DSVSA, instituirea unei zone de control temporar în jurul exploatației, unde se vor aplica măsuri de prevenire a difuzării bolii din focar etc.”, arată Prefectura Galați.

La Tălpigi sunt înregistrate 102 gospodării, cu un efectiv de 328 de porci, echipele mixte urmând să înceapă uciderea preventivă sâmbătă.

Citește și: Afirmații făcute de Cozmin Gușă! ‘E vorba de resurse, contracte funcții’

În această vară, în județul Galați au fost eutanasiați peste 500 de porci ca măsură de prevenire a răspândirii pestei porcine.

La nivel național, numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 746, acestea evoluând în 23 judeţe. Cele mai multe focare active sunt în Teleorman (247), Dolj (113) și Giurgiu (108).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.