Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou incident rasial în SUA: Tânără de culoare, însărcinată, împuşcată mortal de poliţia din Ohio / 'N-am furat nimic', poate fi auzită spunând femeia

forbes
pistol, sua, politie

Poliţia Municipală din Blendon, statul american Ohio, a publicat vineri, pe pagina sa de Facebook, imagini înregistrate de camera corporală a unui poliţist care arată cum un agent împuşcă mortal o femeie de culoare însărcinată în parcarea unui magazin alimentar, prin parbrizul vehiculului în care aceasta se afla, după ce femeia a refuzat să iasă din maşină şi a încercat să demareze lovindu-l uşor cu maşina pe unul dintre poliţişti, transmit Reuters, dpa şi EFE, scrie AGERPRES.

Nici copilul nenăscut nu a supravieţuit.

Potrivit EFE, incidentul s-a petrecut în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, când tânăra, Ta'kiya Young, în vârstă de 21 de ani, a fost acuzată de un angajat al unui magazin alimentar că a furat câteva sticle de alcool.

Autorităţile nu au dezvăluit identităţile ofiţerilor implicaţi sau rasa victimei, care a fost identificată de organizaţiile comunitare ca fiind o femeie de culoare.

Difuzarea înregistrării incidentului din Blendon, care a avut loc la 24 august, se produce după ce familia tinerei în vârstă de 21 de ani a cerut ca ofiţerul care a împuşcat-o mortal pe Young să fie tras la răspundere.

Înregistrarea video, surprinsă cu camera corporală a agentului care a tras, începe când Young se afla în interiorul unui vehicul în parcarea unui centru comercial din Westerville, o suburbie la nord de Columbus.

Un agent se află lângă uşa şoferiţei, cerându-i în mod repetat lui Young să iasă din vehicul, în timp ce un alt agent, cel care avea asupra lui camera video, stă în faţa maşinii.

Tânăra, care se afla în maşină cu cei doi copii ai săi, de 3 şi 6 ani, spune că nu a furat nimic din magazin şi că nu vrea să iasă din maşină.

"N-am furat nimic", poate fi auzită spunând femeia.

În acel moment, ofiţerul amplasat în faţa maşinii îndreaptă pistolul spre tânără în timp ce urlă la ea să iasă din maşină.

Young poate fi auzită întrebând: "O să mă împuşti?"

În timp ce agentul stă în faţa maşinii lui Young cu arma îndreptată către ea, femeia trage de volan spre dreapta. Când vehiculul începe să se mişte încet înainte, ofiţerul din faţa maşinii este împins, fiind lovit la un picior, moment în care agentul îşi pune mâna stângă pe capotă şi cu dreapta trage prin parbriz un singur foc de armă în direcţia lui Young. După împuşcătură, maşina rulează încet şi se loveşte de centrul comercial, în timp ce Young pare să se să fi prăbuşit peste scaunul pasagerului.

Întregul incident a durat 25 de secunde.

Ulterior, agenţii pot fi auziţi strigând "s-a tras" şi "ieşi din maşină" de mai multe ori. Poliţiştii pot fi văzuţi încercând să deschidă portiera maşinii care este însă blocată, aşa că sparg geamul de pe partea şoferului.

"După ce am văzut întreaga înregistrare video, este de netăgăduit faptul că moartea lui Ta'Kiya nu doar că putea fi evitată, dar reprezintă şi o proastă utilizare a puterii şi autorităţii. Ca şi cum durerea pierderii lui Ta'Kiya nu este suficientă, trebuie să trăim şi cu ideea că fiicei ei nenăscute i s-a furat dreptul la viaţă în acest act plin de ură", a declarat vineri avocatul familiei Young, Sean Walton, citat într-un comunicat de presă.

Vineri, şeful poliţiei din Blendon, John Belford, a declarat într-un comunicat că poliţistul care a împuşcat-o pe femeie a fost trimis în concediu administrativ şi a cerut Biroului de Investigaţii Criminale din Ohio să efectueze o anchetă independentă cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Belford a justificat întârzierea cu care a fost publicată înregistrarea video prin nevoia de a suprima unele fragmente conform legilor statului, precum şi de a permite revizuirea acestuia de către avocaţi.

Poliţia americană a fost acuzată în mod repetat de organizaţiile pentru drepturile omului că foloseşte violenţa în mod disproporţionat faţă de populaţia de culoare din ţară.

Potrivit datelor furnizate de Mapping Police Violence, care colectează date naţionale despre violenţa poliţiei, poliţia a ucis cel puţin 1.201 de persoane în Statele Unite în 2022. Dintre acestea, 26% erau persoane de culoare, în condiţiile în care afro-americanii reprezintă doar 13% din populaţia SUA, a explicat acea asociaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.