Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou mesaj al liderului de la Phenian, Kim Jong Un: face apel la extinderea descurajării războinice ofensive

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a făcut apel la întărirea descurajării de război a ţării într-o manieră "mai practică şi ofensivă" pentru a contracara ceea ce a numit mişcări de agresiune din partea SUA şi a Coreei de Sud, a declarat marţi presa de stat KCNA, citată de Reuters, potrivit news.ro.

Kim a făcut acest comentariu la o reuniune extinsă a Comisiei Militare Centrale, care a avut loc luni pentru a discuta eforturile în curs de desfăşurare pentru a spori descurajarea de război a ţării pentru a "face faţă mişcărilor tot mai intense ale imperialiştilor americani şi ale trădătorilor marionete sud-coreene de a declanşa un război de agresiune", a declarat KCNA.

Coreea de Nord a reacţionat cu furie la o serie recentă de exerciţii militare comune ale aliaţilor, despre care KCNA a afirmat că au fost menite să pregătească "un război total" şi au forţat Pyongyang să exploreze "acţiuni practice puternice", inclusiv opţiuni militare.

Kim a ordonat întărirea în continuare a descurajării de război a ţării cu "o viteză tot mai mare" şi într-o manieră "mai practică şi mai ofensivă", a declarat KCNA. Reuniunea "a discutat chestiuni practice şi măsuri pentru ca maşinăriile să pregătească diverse propuneri de acţiune militară, astfel încât inamicul să nu aibă la dispoziţie niciun mijloc şi nicio cale de contracarare", a adăugat aceasta.

Context

Coreea de Sud şi forţele americane au desfăşurat exerciţii anuale de primăvară începând din martie, inclusiv exerciţii aeriene şi maritime care au implicat un portavion american şi bombardiere B-1B şi B-52, precum şi primele lor exerciţii de debarcare amfibie la scară largă din ultimii cinci ani.

Coreea de Nord a desfăşurat, de asemenea, diverse activităţi militare în ultimele săptămâni, dezvăluind noi focoase nucleare mai mici, testând ceea ce a numit o dronă de atac subacvatic cu capacitate nucleară şi lansând o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească orice punct din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.