Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou șef la Poliția de Frontieră: Cine este comisarul-șef împuternicit pentru 6 luni

Victor Ștefan Ivașcu

Miercuri, prin ordin de ministru, a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, comisarul-șef Victor Ștefan IVAȘCU. Acesta vine de pe postul de împuternicit director adjunct al Direcției Generale Anticorupție, după ce anterior a fost consilier la cabinetul ministrului Bode, anunță sindicateuropol.ro.

Postul de inspector general al Poliției de Frontieră Române a fost vacantat încă din luna mai a anului 2020, când chestorul principal de poliție Liviu Bute a fost împuternicit inspector general ca urmare a pensionării chestorului general Ioan Buda, iar din luna iunie 2021, postul a fost ocupat doar prin desemnare tot de chestorul principal de poliție Liviu Bute din postura de adjunct al instituției.

Ministerul Afacerilor Interne avea obligația conform art. 27^16 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului să organizeze concurs pentru acest post, ”Polițistul poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului”.

Atât ministrul Vela de la acea vreme, cât și actualul ministru Lucian Bode au ”amenințat” cu organizarea concursului pentru acest post și ei bine, la aproape doi ani de zile, se împuternicește comisarul șef Victor Stefan Ivașcu pentru o perioada de șase luni la conducerea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române. Ne punem speranța că acesta va continua demersurile pentru îmbunătățirea activității polițiștilor de frontieră și va avea deschidere la dialog social pentru rezolvarea problemelor cu care angajații instituției se confruntă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.