Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou studiu cu privire la COVID-19 - Care este legătua cu calviția

chelie

Teste efectuate de oamenii de știință la Madrid au scos în evidență faptul că hormonii masculini responsabili pentru calviţie ajută noul tip de coronavirus să atace celulele. Descoperirea ar putea fi un factor major pentru a înţelege asocierea dintre numărul mare al deceselor cauzate de COVID-19 în rândul bărbaţilor şi calviţie, notează Mediafax.

Cercetătorii din Madrid investighează interacţiunea dintre hormonii sexuali masculini şi coronavirus în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Specialiştii au asociat numărul ridicat al deceselor cauzate de coronavirus în rândul bărbaţilor cu calviţia. Numeroasele studii au constatat faptul că bărbaţii care au chelie suferă forme mai grave de Covid-19 decât ceilalţi.

Oamenii de ştiinţă au catalogat hormonii masculini drept poarta de intrare a coronavirusului în organism, pentru că celulele responsabile în combaterea virusului nu îşi fac datoria.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor efectuate până în acest moment s-au desfăşurat în laborator. Dovezile s-au arătat contradictorii în cazul terapiilor pe bază de hormoni dacă au acelaşi impact asupra plămânilor ca şi în cazul celulelor prostatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.