Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NOU TERMEN de audieri în dosarul fostului edil al Sectorului 5 - Care este stadiul dosarului

vanghelie ene

Tribunalul Bucureşti continuă, miercuri, audierile în dosarul fostului edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, după ce a admis anterior doar parţial cererea de probe a celor judecaţi în dosar.

"Încuviinţează reaudierea inculpaţilor. Încuviinţează reaudierea următorilor martori: Baltă Gheorghe, Grigoriu Ion, Bodea Tiberiu, Dumitru Elena, Eftimie Maria, Dinuţ Daniel- Nicolae, Dinu Mariana, Apreotesei Viorel, Păun Marius, Ţene Victor, Anghel Elena- Liliana, Căldare Lăcrămioara, Plăiaşu Ionela, Popescu Ion, Disăgilă Nicoleta- Isabelam Mirea Octavian, Ştefan Maria, Lupeanu Iulian.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind relevantă, în raport de obiectul probaţiunii în cauză, proba testimonială solicitată de inculpatul Vanghelie Marian Daniel, în sensul audierii tuturor membrilor comisiilor care au analizat ofertele, cât şi a membrilor din comisiile de licitaţii, cu referire la contractele presupus încheiate şi implementate în mod abuziv în numele Primăriei Sectorului 5 Bucureşti.

În ceea ce priveşte solicitarea inculpatului Vanghelie Marian Daniel de efectuare a două expertize judiciare, una contabilă şi cealaltă tehnică în construcţii, prorogă discutarea utilităţii acestora după audierea martorilor.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind utilă cauzei, solicitarea de efectuare a unei expertize contabile formulată de inculpata Ciocan Laura. În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind utilă cauzei, solicitarea de efectuare a unei expertize contabile formulată de inculpata Ciocan Laura.

În temeiul dispoziţiilor art. 100 pct. 4 CPP, respinge ca nefiind relevantă, solicitarea Ministerului Public de efectuare a testului poligraf faţă de inculpaţii Ciocan Laura şi Ciocan Sorin- Ştefan. Dispune citarea primilor trei martori pentru termenul de judecată din data de 03.04.2019 (Baltă Gheorghe, Grigoriu Ion, Bodea Tiberiu ). Cu drept de apel odată cu fondul.", a stabilit în luna martie judecătorul de caz.

Citeşte şi: Marian Vanghelie e DISPERAT: Cel care l-a turnat a recunoscut tot ce i-a dat primarului

Conform rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20% din încasări.

„Aceste foloase au fost pretinse şi primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 şi serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziţii publice firmelor controlate de omul de afaceri cât şi pentru a dispune efectuarea plăţii lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, conform procurorilor anticorupţie.

Anchetatorii susţin că foloasele necuvenite la care se face referire în rechizitoriu au constat în predarea de sume de bani lichizi, încheierea şi executarea unor contracte, nejustificate din punct de vedere economic, cu societăţi comerciale controlate de către Vanghelie ori în legătură cu care acesta avea un interes personal, în cedarea părţilor sociale şi, implicit, a patrimoniului – unei societăţi comerciale către persoane indicate de edilul suspendat sau în transferul dreptului de proprietate asupra a două vile către o persoană indicată de Marian Vanghelie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.