Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nou termen de judecată în cererile de insolvență ale Complexului Energetic Hunedoara

Complexul Energetic Hunedoara

Tribunalul Hunedoara a fixat, luni, un nou termen de judecată în două dosare prin care se solicită insolvența Complexului Energetic Hunedoara (CEH), după ce Sindicatul 'Noroc Bun' de la Mina Livezeni a depus o cerere de intervenție în interes propriu, în ambele cauze.

'S-a fixat termen pe 14 decembrie. Sindicatul 'Noroc Bun' a depus o cerere de intervenție în interes propriu și n-a timbrat-o. Ea trebuie timbrată cu o taxă judiciară de 200 de lei și trebuie studiată', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman.

Citește și: În noiembrie, absorbția curentă a fondurilor europene a crescut la 81,73%

Prima solicitare de declarare a insolvenței CEH, ce trebuia judecată luni, a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două firme private. Una dintre acestea are de primit de la CEH suma de 3,13 milioane lei, în timp ce a doua firmă are de recuperat 309.540 lei, conform datelor înscrise în tabelul preliminar al creanțelor CEH la data de 23 august 2016.

Cea de-a doua cerere de intrare în insolvență a fost depusă chiar de către administrația CEH. Este pentru a treia oară când CEH solicită declanșarea procedurii de insolvență, apreciind că aceasta ar putea salva compania de la faliment.

CEH a mai fost în procedură de insolvență în perioada ianuarie — mai 2016, după care sentința Tribunalului Hunedoara a fost desființată de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia și dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Deva. Pe 23 iunie, Tribunalul Hunedoara a decis reintrarea în insolvență a CEH, însă pe 8 noiembrie CA Alba Iulia a hotărât scoaterea de sub insolvență a companiei.

În cadrul CEH lucrează peste 5.000 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.