Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua administrație de la Casa Albă pledează pentru soluţia a două state în conflictul israelo-palestinian

Operation World
Palestina

Administraţia Joseph Biden susţine planul soluţionării conflictului israelo-palestinian prin coexistenţa a două state, a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, după conversaţia cu ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

"A fost minunat că am discutat cu Gabi Ashkenazi despre parteneriatul nostru, despre provocări regionale şi despre eforturile Israelului de combatere a pandemiei Covid-19. Statele Unite menţin neclintit angajamentul în favoarea securităţii Israelului", a declarat Antony Blinken, prin Twitter.

Departamentul de Stat a comunicat că Antony Blinken a pledat pentru soluţionarea conflictului israelo-palestinian prin proiectul coexistenţei a două state.

Antony Blinken "a evidenţiat convingerea Administraţiei Biden că soluţia a două state este cea mai bună modalitate de asigurare a viitorului Israelului ca stat evreu şi democratic, coexistând în pace alături de un stat palestinian viabil şi democratic", a transmis Departamentul de Stat de la Washington, conform cotidianului Israel Hayom.

Antony Blinken a reiterat "angajamentul continuu al Statelor Unite în contracararea acţiunilor incorecte, unilaterale împotriva Israelului pe plan internaţional", a precizat Departamentul de Stat.

"A fost bine că am vorbit cu colegul meu seara trecută. Am avut o discuţie importantă despre modalităţile de abordare a provocărilor regionale. Sunt la fel de încrezător ca întotdeauna că alianţa noastră este elementul central al securităţii regionale şi stabilităţii", a afirmat, la rândul său, ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi.

"I-am mulţumit secretarului de Stat Blinken pentru opoziţia puternică exercitată de SUA faţă de acţiunile unilaterale împotriva Israelului la nivel internaţional. Am discutat despre combaterea Covid-19 şi, în acest context, i-am prezentat secretarului de Stat coordonarea între Israel şi palestinieni", a subliniat Gabi Ashkenazi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.