Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă cetăţeni din Congo şi Tunisia au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa

Nouă cetăţeni din Congo şi Tunisia, care au încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Vama Petea, o parte dintre ei folosind documente franceze care aparţineau altor persoane.

Şase dintre ei au fost depistaţi, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în momentul în care au încercat să treacă graniţa, trei într-o maşină şi trei pe jos, potrivit agerpres.ro.

Conform IGPF, două femei şi un bărbat, care se aflau într-o maşină, au prezentat la controlul de frontieră două documente eliberate de autorităţile franceze şi un paşaport eliberat de către autorităţile din R.D. Congo, cu permis de şedere în Portugalia. La control, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentele franceze nu aparţineau persoanelor în cauză, iar permisul de şedere cu însemnele autorităţilor din Portugalia era fals.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră doi bărbaţi şi o femeie, două persoane legitimându-se cu documente franceze care nu le aparţineau, iar cea de-a treia cu paşaportul francez personal valabil.

"Astfel, în urma cercetărilor, s-a stabilit că cele două grupuri aveau legătură între ele, cinci persoane fiind cetăţeni din R.D. Congo, cu vârste cuprinse între 31 şi 46 de ani, iar cea de a şasea este cetăţean francez, născut în R.D. Congo, care a declarat că i-a dat cartea de identitate personală unuia dintre congolezi, pentru a se legitima cu ea la ieşirea din România. Cu toţii intenţionau să ajungă pe teritoriul Franţei", precizează sursa citată.

Cei şase cetăţeni străini sunt acum cercetaţi pentru tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals.

Un alt eveniment pe linia migraţiei ilegale a fost înregistrat, tot luni, în municipiul Satu Mare, fiind depistate trei persoane care nu posedau documente de identitate, dar au declarat că sunt cetăţeni tunisieni.

"Din primele verificări s-a stabilit faptul că toţi sunt cetăţeni tunisieni, au vârste cuprinse între 27 şi 31 de ani şi intenţionau să ajungă în Franţa", menţionează Poliţia de Frontieră.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalul cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.