Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua coaliție USR-Iohannis pentru modificarea Constituției: USR, prima reacție la susținerea primită de la președinte

telegrafonline.ro
stelian cristian ion

Uniunea Salvați România reacționează, prin vocea vicepreședintelui Stelian Ion, la susținerea publică exprimară de președintele Iohannis față de modificarea Constituției, în sensul interzicerii accesului la funcții publice pentru persoanele condamnate penal, proiect inițiat de USR.

„Am perceput acest mesaj al domnului președinte Klaus Iohannis ca pe un gest firesc. Reamintesc faptul că USR a lansat încă din toamna anului trecut proiectul de revizuire a Constituției pentru interzicerea accesului persoanelor condamnate penal la funcțiile publice. Orice om de bună-credinta din această țară ar trebui să accepte că România nu poate progresa având la conducere persoane condamnate penal. Faptul că aceast mesaj vine chiar din partea Presedintelui României este un semn bun. Acest mesaj era necesar în condițiile în care președinții celor două camere ale Parlamentului și partidele care îi susțin - PSD, ALDE, UDMR - par a promova cu totul alte valori, diametral opuse”, a declarat deputatul Stelian Ion, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Nu cumpăra fructe fără să știi acest lucru: ce înseamnă codurile numerice de pe etichete

Vezi și: 12 Mâncăruri nesănătoase pe care le preferă nutriționiștii

În discursul susținut vineri, 5 ianuarie, în plenul CSM, președintele Iohannis și-a exprimat din nou convingerea că persoanele condamnate penal, urmărite penal, judecate penal „nu au ce căuta în conducerea statului”. „Personal, sunt convins că dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituția, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrității chiar în Constituție, altfel s-ar putea ca situații de acest tip să apară și în alte cicluri electorale”, a afirmat președintele, în același context.

USR a demarat în noiembrie 2017 o campanie de strângere de semnături pentru o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției. Obiectivul acestei iniţiative cetăţeneşti este strângerea a 500.000 de semnături pentru ca în Constituţie să fie introdusă interdicţia ca persoanele cu probleme penale să poată ocupa funcţii publice. La demersul USR a aderat și Forumul Democrat al Germaniei din România (FDGR), gest interpretat ca o susținere indirectă din partea președintelui Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.