Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua coaliţie guvernamentală din Olanda doreşte să reducă taxele şi să crească securitatea

Operation World
Olanda

Noua coaliţie de centru-dreapta din Olanda şi-a prezentat marţi priorităţile de guvernare, printre care scăderea taxelor şi creşterea securităţii, după negocieri care au durat nu mai puţin de şapte luni, transmite DPA. ''Toţi cetăţenii trebuie să poată lua parte la redresarea economică'', a declarat marţi premierul Mark Rutte, la Haga.

Rutte va conduce un guvern format din două partide liberale - Partidul Popular pentru Libertate şi Democraţie (VVD) şi D66 - şi două creştin-democrate - Apelul Creştin-Democrat (CDA) şi Uniunea Creştină (CU). Coaliţia cvadripartită va avea o majoritate fragilă, de 76 din cele 150 de mandate în parlamentul olandez.

Noul guvern urmează să îşi preia prerogativele la finalul lunii octombrie, când Mark Rutte îşi va începe al treilea mandat. Este de aşteptat ca guvernul său să vireze spre dreapta după precedenta sa coaliţie cu Partidul Laburist (centru-stânga). Coaliţia guvernamentală din Olanda va încerca să 'înlăture anxietatea din rândul multor cetăţeni' în legătură cu globalizarea şi migraţia, stipulează acordul de coaliţie. Este de aşteptat adoptarea unor norme mai dure privind azilul şi migraţia, conform Agerpres. Cele 209 de zile de negocieri în vederea formării unei coaliţii guvernamentale după alegerile din 15 martie constituie un record în istoria politică a Olandei.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.