Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua ediție din NBA va debuta cu zece zile mai devreme

www.agerpres.ro
NBA

Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) a dat publicității calendarul pentru sezonul viitor, care prevede pauze mai mari pentru jucători și reducerea deplasărilor lungi pe care echipele sunt nevoite să le efectueze.

Ediția 2017-2018 din NBA va debuta pe 17 octombrie, cu zece zile mai devreme decât în mod obișnuit, ceea ce permite o repartizare mai bună a meciurilor, subliniază AFP.

Sezonul regulat din NBA cuprinde 82 de partide, pe care echipele erau nevoite să le dispute într-un interval de 5 luni și jumătate. Grație noului calendar, se pune capăt perioadelor cu 5 meciuri în cinci zile sau 18 meciuri în decurs de o lună, pe întregul continent american.

Lungile călătorii de peste 3.000 km pentru a disputa un singur meci vor fi, de asemenea, reduse la două treimi, pentru ca echipele să-și regrupeze deplasările și să câștige timp. Va scădea, totodată, și numărul partidelor "back-to-back", pe care formațiile din NBA le disputau două seri la rând, anunță Agerpres.

Oferind mai mult timp de recuperare jucătorilor, NBA relansează astfel interesul față de anumite meciuri. În ultimii ani, vedetele erau din ce în ce mai mult menajate, atunci când numărul meciurilor jucate devenea tot mai mare. În 2006, atunci când NBA a oficializat "repausul" drept motiv de absență a unui jucător de pe foaia de meci, 23 de jucători apți de joc au fost lăsați să se odihnească. Anul trecut, însă, numărul acestora se apropia de 150.

Această practică a fost oficializată de Gregg Popovich, antrenorul lui San Antonio Spurs, care a decis să alinieze rezervele la un meci din 2012 cu Miami Heat, viitoarea campioană, deși jocul era difuzat de televiziunea națională. Această decizie a generat furia NBA, care a amendat-o pe Spurs cu 250.000 de dolari, însă asta nu l-a împiedicat pe Popovich să-și menajeze în continuare jucătorii, în sezoanele care au urmat.

Cu încasări de 2,7 miliarde pe an din drepturile de televizare, la care se adaugă vânzarea biletelor, NBA vrea ca echipele să mizeze cât mai mult pe vedetele lor la cele 82 de meciuri. În aprilie, Adam Silver, conducătorul ligii nord-americane de baschet, a afirmat că trebuie găsit "echilibrul potrivit" între timpul de odihnă alocat jucătorilor și "obligațiile față de fanii și partenerii" NBA, lucru de care s-a ținut cont cu siguranță în realizarea noului calendar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.