Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă funcţionari publici de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară București și alte persoane au intabulat, ilegal, mai multe spații comerciale

cadastru ANCPI

Mai multe persoane, între care nouă funcţionari publici de la Oficiul Naţional de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, sunt cercetate pentru că ar fi intabulat în cartea funciară, în mod nelegal, dreptul de proprietate asupra a zece spaţii comerciale aflate în Bucureşti pentru ca acestea să fie dobândite ilegal de reprezentantul unei asociaţii. Anchetatorii au pus sechestru pe spaţiile vizate, valoarea acestora depăşind 2,2 milioane de lei.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, într-un dosar penal de abuz în serviciu şi fals.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

“Faptele ar fi fost comise de reprezentanţii unor asociaţii meşteşugăreşti din Bucureşti şi angajaţi ai unei instituţii, în contextul înstrăinării patrimoniului imobiliar al asociaţiilor. Astfel, în perioada 16-17 iulie 2019, au fost audiate 12 persoane (9 funcţionari), cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals”, a transmis IGPR.

Anchetatorii au precizat că, în 2014, prin folosirea mai multor înscrisuri falsificate, reprezentantul unei asociaţii, în scopul dobândirii ilegale a 10 spaţii comerciale situate pe raza municipiului Bucureşti, aflate în patrimoniul unei foste cooperative meşteşugăreşti, ar fi instigat funcţionarii să întabuleze în cărţile funciare, în mod nelegal, dreptul de proprietate asupra acestora.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

Surse din anchetă afirmă că este vorba despre Cooperativa meşteşugărească ”Artă şi precizie” şi despre Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, iar printre cei vizaţi s-ar afla registratorii-şefi de la sectoarele 1 şi 6.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat, a fost luată măsura asigurătorie a sechestrului asupra celor 10 spaţii comerciale, valoarea lor fiind de aproximativ 2.200.000 de lei.

Citește și: Rareș Bogdan a explodat în Parlamentul European: ‘Așteptăm dovada că nu am fost mințiți! Suntem santinela civilizației’

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.