Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă militanţi islamişti au fost ucişi de poliţia egipteană

EWN
politie egipt

Nouă terorişti acuzaţi de implicare în atacuri comise în peninsula Sinai au fost ucişi duminică de poliţia egipteană într-o operaţiune desfăşurată în nord-estul Egiptului, a anunţat Ministerul de Interne de la Cairo, transmit AFP şi DPA. Celula teroristă, situată în provincia Sharqiya, la nord-est de Cairo, a fost implicată în atacuri vizând 'anumite posturi de securitate şi dispozitive militare în Sinaiul de Nord', atacuri soldate cu moartea a numeroşi membri ai forţelor armate şi ai poliţiei, conform Agerpres.

După destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată în vara lui 2013, forţele de securitate egiptene s-au confruntat cu diferite grupări extremiste. În regiunea Sinaiul de Nord este activă în special gruparea jihadistă Statul Islamic, atacurile având ca ţinte soldaţi, poliţişti şi civili egipteni.

Potrivit Ministerului de Interne egiptean, celula vizată pregătea 'o serie de operaţiuni ostile contra infrastructurilor esenţiale şi vitale' din această regiune. Poliţiştii egipteni au descoperit arme automate şi muniţii la locul vizat de operaţiune şi care era utilizat pentru instruirea în folosirea armelor şi a explozivilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.