Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua născocire a lui Viktor Orbán: Propune crearea unei alianţe NATO europene fără SUA

rollingstone.com
Viktor Orban

Țările Uniunii Europene ar trebui să își creeze propria Alianță de apărare, fără Statele Unite ale Americii, deoarece SUA urmăresc adesea interese personale în abordarea problemelor de securitate internațională, anunță Tass, potrivit Rador.

Această opinie a fost exprimată de premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu publicat, joi, de săptămânalul elvețian "Die Weltwoche".

'O alianţă NATO europeană ar fi soluția'

Şeful guvernului ungar consideră că țările UE ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a-și consolida securitatea și pentru a se putea apăra fără a se baza pe asistența SUA. "O alianţă NATO europeană ar fi soluția. Am sugerat-o încă din 2012" - a spus Orbán.

Acesta a mai declarat că abordarea țărilor occidentale față de conflictul din Ucraina este determinată de SUA, Europa pierzându-şi astfel identitatea "din punct de vedere emoțional și intelectual".

Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză

Premierul ungar crede că pentru rezolvarea situației din Ucraina "în prezent lipsește voința, cel puțin în Occident". Potrivit afirmaţiilor sale, multe popoare - arabii, brazilienii, indienii, chinezii, turcii - își doresc încheierea rapidă a conflictului.

"Cu toate acestea, Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză. Principiile de bază ale filosofiei sunt limitate în spațiu. Acesta este un fenomen nou" - a adăugat Orbán într-un interviul acordat publicaţiei elvețiene, citat de Agenția de știri MTI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.