Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă persoane, reţinute de poliţiştii din Prahova după ce ar fi vândut tutun de fumat, cauzând un prejudiciu de 1,5 milioane de lei bugetului de stat

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Nouă persoane au fost reţinute de poliţiştii din Prahova într-un dosar privind nerespectarea Codului Fiscal, după ce ar fi vândut tutun de fumat unor persoane din ţară, prin firme de curierat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1,5 milioane de lei, potrivit news.ro.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au pus în executare 42 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice şi la puncte de lucru cu destinaţia depozit, în judeţele Prahova, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, într-un caz de nerespectarea Codului fiscal în ceea ce priveşte produsele accizabile.

”Din cercetări a reieşit că, din octombrie 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi deţinut tutun de fumat, pe care l-ar fi comercializat prin intermediul unei societăţi de curierat, către diferite persoane fizice din ţară. De asemenea, din probatoriul administrat a rezultat că persoanele bănuite ar fi achiziţionat tutun, în cantităţi semnificative, pe care, ulterior, l-ar fi prelucrat şi ambalat, astfel încât să poată fi vândut sub forma de firicel sau tocat”, arată sursa citată.

Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat este estimat la 1.501.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, un laptop, 13 telefoane mobile, înscrisuri, 175 de AWB – uri, 9 recipienţi din plastic, două aparate artizanale de confecţionat ţigarete, ambalaje cu inscripţii şi un cântar electronic.

De asemenea, au fost indisponibilitate două utilaje industriale pentru mărunţit/tocat tutun, 2.400 de ţigarete, 1.812 ţigarete confecţionate artizanal neinscripţionate, 1.501 kilograme de tutun mărunţit şi 2.178 de kilograme de tutun frunze.

Nouă persoane au fost reţinute: două tinere, de 24 de ani, din Bacău şi 7 bărbaţi, cu vârste între 25 şi 47 de ani, domiciliaţi în judeţele Călăraşi, Ilfov, Dolj şi în municipiul Bucureşti.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic Prahova, respectiv de la inspectoratele de poliţie judeţene Călăraşi, Ilfov, Sibiu, Dolj, Gorj, Sălaj, Sibiu, Braşov, Ialomiţa, Dâmboviţa, Arges, Tulcea, Constanţa, Suceava, Iaşi, Vrancea, Neamţ, Vaslui, Hunedoara, Cluj, Bacău, Galaţi, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, precum şi al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.