Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua prognoză emisă de Rezerva Federală - Indicii bursieri de pe Wall Street au explodat

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, iar indicii Dow Jones şi S&P 500 au atins niveluri record, în urma îmbunătăţirii estimărilor economice de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, care a anunţat că va menţine dobânzile aproape de nivelul zero cel puţin până la sfârşitul anului 2023, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Fed anticipează pentru acest an o creştere a economiei americane de 6,5%, urmând ca avansul să se tempereze în anii viitori, potrivit estimărilor trimestriale ale membrilor Comiterului Federal pentru Piaţă Deschisă. Estimarea a fost îmbunătăţită de la ritmul de 4,2% prognozat în decembrie.

Previziunile pentru 2022 şi 2023 arată un avans de 3,3%, respectiv 2,2%. Pentru ca creşterea pe termen lung să se tempereze la 2,3%.

Fed mai anticipează scăderea ratei şomajului la 4,5% în acest an, de la nivelul actual de 6,2%.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

Creşterile de pe Wall Street s-au accentuat după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus în timpul unei conferinţe de presă că este prematur să se discute despre începerea măsurilor de retragere a sprijinului pentru economia care trebuie să se refacă.

În urma comunicatului Fed, randmanetul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut la 1,6374%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 189,42 puncte, sau cu 0,6%, la 33.015,37 puncte, fiind pentru prima oară când a închis peste nivelul de 33.000 de puncte.

Indicele S&P 500 a inversat o pierdere de până la 0,7% şi a urcat cu 0,3%, la un nivel record de 3.974,12 puncte. Cea mai mare contribuţie la aavansul S&P 500 a venit din partea acţiunilor Amazon.com.

Indicele Nasdaq Composite a recuperat pierderile din timpul şedinţei şi a închis în creştere cu 0,4%, 13.525,20 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.