Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Republică cere demisia Avocatului Poporului

NR

Partidul Noua Republică cere demisia Avocatului Poporului și aplicarea numărului maxim de 300 de parlamentari, conform deciziei Referendumului din 2009.

Noua Republică, prin senatorul Valeriu Todirașcu, a înregistrat o petiție la Avocatul Poporului prin care cerea să sesizeze CCR privind neconstituționalitatea Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, întrucât nu respectă rezultatul Referendumului din 2009 privind numărul maxim de 300 de parlamentari, referendum iniţiat de Preşedintele României, validat de Curtea Constituţională şi nepus în aplicare de către Parlamentul României nici până astăzi, se arată într-un comunicat de presă.

În replică, Avocatul Poporului a transmis că „în speță nu există temeiuri care să justifice sesizarea Curții Constituționale de către instituția Avocatul Poporului”.

”Noua Republică consideră că această pretinsă sau reală neînțelegere a rolului său îl descalifică încă o dată pe Avocatul Poporului în funcție și cere demisia imediată a acestuia pentru ca România să beneficieze de un Avocat al Poporului competent, care să își exercite cu adevărat atribuțiile prevăzute de lege, în interesul cetățenilor”, se mai arată în comunicat.

Victor Ciorbea ocupă în prezent funcția de Avocat al Poporului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.