Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nouă străini au fost ucişi cu focuri de armă în Iran, lângă frontiera cu Pakistanul

iran pakistan

Mai mulţi atacatori neidentificaţi au ucis sâmbătă dimineaţa cu focuri de armă nouă cetăţeni străin în provincia iraniană Sistan-Balucistan, vecină cu Pakistanul, transmite agenţia de presă Mehr, preluată de AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Atacul a avut loc în apropierea oraşului Saravan şi nu a fost deocamdată revendicat.

Grupul pentru drepturile omului Haalvash din Balucistan a afirmat pe site-ul său de internet că victimele erau muncitori pakistanezi, care locuiau la un atelier auto unde şi lucrau; conform aceleiaşi surse, pe lângă cei nouă morţi sunt şi trei răniţi.

Iranul şi Pakistanul s-au atacat reciproc cu rachete săptămâna trecută, ambele părţi susţinând că ţintele au fost militanţii de cealaltă parte a frontierei. AFP observă că sunt frecvente acuzaţiile reciproce de tolerare a unor grupări rebele.

Ulterior, ambasadorii celor două state au fost rechemaţi la Teheran, respectiv Islamabad; presa de stat iraniană anunţase, înaintea incidentului de sâmbătă, că diplomaţii au revenit la posturi.

Tensiunile bilaterale care au alarmat comunitatea internaţională păreau să se fi redus, după ce luni s-a anunţat că ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian urmează să facă în curând o vizită în Pakistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.