Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua tulpină Covid, prezentă deja în România? Valeriu Gheorghiță nu exclude posibilitatea: 'Nu știm, dar orice este posibil' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță

Dr. Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare din România, susține că e foarte posibil ca noua tulpină Covid-19 să fie deja prezentă în țara noastră. Gheorghiță spune că medicii fac studii în acest sens iar în perioada următoare vom putea afla dacă există sau nu virusul. De asemenea, medicul a dat asigurări că România are capacitatea să identifice noua tulpină.

Citește și: Streinu Cercel a EXPLICAT cum acționează vaccinul: 'Nu se pune problema să convingem pe cineva să se vaccineze. Vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Bine!'

„Cred că prin solidaritate putem merge mai departe. S-a concretizat speranța noastră. Mă voi preocupa astfel încât totul să decurgă normal. În acest moment susțin că aceste vaccinuri trebuie făcute distanțat la 28 de zile. Nu există studii cum că și alte vaccinuri au o influență.

Noi am trimis necesarul de doze de la fiecare unitate. Vor exista pierderi. Din acest motiv nu trebuie să fie luat strict matematic. Asta nu înseamnă un refuz al angajațior din domeniul de sănătate. Dacă lucrurile decurg bine în primele 6 luni am putea asigura 60-70% din imunizare în rândul populației.

România cu siguranță are capacitatea să identifice noua tulpină. Au fost făcute studii pentru a vedea care este traseul virusului. Cu siguranță colegii vor face publice aceste date. Nu știm dacă este la noi în țară, dar orice este posibil.

Din ce știm vaccinul are acoperire și pe această tulpină”, a spus Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare.

Citeste si: Varujan Vosganian SPULBERĂ ceremonia aducerii vaccinului: 'Comuniștii erau mici copii față de festivismul și propaganda prilejuite de lupta anti-COVID' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.