Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua versiune a piesei Blowin' In The Wind a lui Bob Dylan a fost vândută pentru aproximativ 1,5 milioane de lire sterline la o licitație

telegraph.co.uk
Bob Dylan

Noua versiune a piesei Blowin' In The Wind a lui Bob Dylan a fost vândută în cadrul unei licitaţii la Londra pentru aproximativ 1,5 milioane de lire sterline, relatează BBC.

Lansarea piesei este prima înregistrare nouă în studio a cântecului de când Dylan a scris-o în 1962 şi a fost vândută de casa de licitaţii Christie's din Londra, joi, conform news.ro.

Licitaţia a durat doar patru minute – coincidenţă sau nu, echivalentul duratei cântecului.

Suma pentru care a fost vândută piesa a depăşit estimarea iniţială a case de licitaţii, respectiv între 600.000 de lire sterline şi 1 milion de lire sterline.

Numele ofertantului nu a fost încă dezvăluit. Casa de licitaţii a precizat că este ”mulţumită de rezultatul excelent”.

Noua versiune a cântecului a fost prezentată pe un disc unic ”Ionic Original” – o tehnologie patentată care promite să ofere un sunet de calitate superioară comparativ cu vinilul normal.

Discul este realizat din aluminiu, tratat cu un strat de nitroceluloză, acoperit cu un gradient de safir şi cuarţ, dar poate fi redat pe orice platan obişnuit.

Noua versiune este o creaţie a muzicianului câştigător al premiului Grammy, T Bone Burnett, care a produs noua înregistrare a lui Dylan, dar a şi cântat.

Cu toate acestea, puţini oameni vor ajunge vreodată să audă melodia, deoarece discul a fost vândut ca obiect fizic unic, astfel, cumpărătorul nu are drepturi să îl distribuie.

Burnett a spus că a văzut discul ca ”o piesă originală realizată manual”.

”Realizăm doar unul (n.r. disc) pentru că aşa vrem să prezentăm versiunea lumii. Este echivalentul unei picturi în ulei”, a subliniat el.

Burnett a adăugat că viitoarele articole unice ar putea fi vândute şi pe piaţa de artă plastică, pentru a ajuta artiştii ale căror venituri au fost reduse platformele de streaming şi din cauza scăderii vânzărilor de CD-uri.

Discul lui Bob Dylan a fost ultimul lot din vânzarea excepţională a vestitei case de licitaţii Christie's, care s-a concentrat în principal pe mobilierul regal şi operele de artă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.