Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă extinde cu încă cel puţin o săptămână carantina în Auckland

SAZ Bike
lockdown

Oraşul Auckland, cel mai mare din Noua Zeelandă, va rămâne în carantină încă cel puţin o săptămână, pentru a stăvili propagarea variantei Delta a noului tip de coronavirus, 'în creştere', a anunţat luni premierul neozeelandez Jacinda Ardern, informează AFP.

Cei circa două milioane de locuitori ai oraşului trebuie să rămână în locuinţe din cauza apariţiei mai multor 'cazuri misterioase' ce nu au putut fi deocamdată legate de nişte focare, a explicat Ardern. 'Aceste cazuri misterioase continuă să se înmulţească şi ceea ce ne preocupă este ca ele să fie descoperite mai degrabă prin supravegherea şi depistarea populaţiei, decât prin urmărirea contacţilor', a adăugat şefa guvernului neozeelandez.

Noua Zeelandă a impus o carantină la nivel naţional pe 17 august, după apariţia primului caz de variantă Delta, puternic contagioasă. Însă carantina a fost ridicată săptămâna trecută în întreaga ţară, exceptând Auckland, în condiţiile în care toate cazurile noi erau înregistrate în acest oraş.

Premierul Noii Zeelande a exclus posibilitatea de a ridica această carantină strictă în Auckland înainte de 21 septembrie, însă a estimat că oraşul, în prezent în alertă de gradul 4, ar trebui să coboare un nivel.

Cu 33 de cazuri declarate luni în Auckland, Ardern şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu o anulare prea rapidă a restricţiilor.

Noua Zeelandă urmează o strategie 'zero COVID-19', menită să eradicheze orice urmă de coronavirus pe teritoriul său, strategie ce a dus la un bilanţ de numai 27 de morţi din totalul celor circa 5 milioane de locuitori, de la începutul pandemiei.

Niciun caz nu a fost detectat la populaţie timp de şase luni, înainte de cazurile din august, ceea ce le-a permis neozeelandezilor să profite de o viaţă aproape normală, exceptând închiderea frontierelor internaţionale.

Apariţia variantei Delta a dus la impunerea imediată a carantinei, din cauza unei rate de vaccinare printre cele mai scăzute printre ţările dezvoltate, cu circa o treime din populaţia eligibilă vaccinată în totalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.