Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă începe imunizarea personalului medical şi al liniilor aeriene, după ce a autorizat vaccinul Pfizer

Profimedia Images
vaccin Pfizer

Noua Zeelandă va administra primele vaccinuri împotriva COVID-19 personalului din centrele de carantină, cadrelor medicale din prima linie şi personalului liniilor aeriene, a afirmat ministrul pentru răspunsul la criză, Chris Hipkins, după ce guvernul a aprobat oficial miercuri utilizarea lor, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Agenţia de autorizare a reglementare a medicamentelor a aprobat provizoriu săptămâna trecută folosirea vaccinului dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

'Acum că am ajuns în etapa crucială de aprobare a primului vaccin, ne aflăm într-o situaţie mult mai bună pentru a începe să avem o discuţie cu neozeelandezii despre cum plănuim să acţionăm', a declarat Hipkins într-un comunicat.

Autorităţile se aşteaptă ca vaccinul de la Pfizer să sosească în ţară până la mijlocul lunii martie, dar s-au arătat îngrijorate de limitările de exporturi.

Şefa guvernului, Jacinda Ardern, este presată tot mai mult să înceapă cât mai curând vaccinarea populaţiei în această ţară cu 5 milioane de locuitori, chiar dacă Noua Zeelandă a eliminat, practic, coronavirusul.

Citește și: Inginerul din reportajul Recorder a rămas fără loc de muncă. Șeful numit politic stă pe același scaun/ Chelnărița a demisionat

Cu doar mai puţin de 2.000 de cazuri confirmate şi 25 de decese de la începutul pandemiei, Noua Zeelandă a evitat în mare măsură bilanţul ridicat de infectări şi victime al multor altor ţări dezvoltate, graţie închiderii frontierelor şi lockdown-urilor.

Însă apariţia unor variante ale virusului extrem de contagioase în alte ţări şi revenirea a tot mai mulţi neozeelandezi acasă au provocat îngrijorări că virusul s-ar putea răspândi din nou în comunitate.

Criticii lui Ardern spun că Noua Zeelandă a rămas în urma restului lumii, după ce în noiembrie a promis că va fi printre primele la primirea de vaccinuri.

'Când va sosi primul lot de vaccinuri, vom fi pregătiţi să începem', a dat asigurări Hipkins, precizând că săptămâna viitoare va începe campania de informare.

Noua Zeelandă va primi 1,5 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, suficiente pentru a imuniza 750.000 de persoane, iar agenţia de autorizare a medicamentelor discută cu AstraZeneca, Janssen şi Novavax pentru aprobarea vaccinurilor dezvoltate de aceste companii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.