Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă, interestă de organizarea Jocurilor Commonwealth-ului din 2034

digisport.ro
jocuri olimpice

Comitetul Olimpic din Noua Zeelandă (NZOC) a semnalat interesul de a readuce pentru a patra oară Jocurile Commonwealth-ului în ţara de la antipozi, cu ocazia ediţiei din 2034, a anunţat miercuri acest organism, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Noua Zeelandă a mai găzduit evenimentul polisportiv la care participă majoritatea fostelor colonii britanice în 1950 şi 1990, la Auckland, precum şi în 1974, la Christchurch.

NZOC a precizat că potenţiala candidatură se bucură de sprijin guvernamental şi a fost încurajată de noul model de găzduire implementat de Commonwealth Games Federation (CGF), care a permis Jocuri mai "flexibile şi inovatoare".

Candidatura neozeelandeză nu se va concentra pe un singur oraş, în condiţiile în care Jocurile tradiţionale au urmat modelul olimpic, ci se doreşte să fie un eveniment naţional cu caracteristici locale, conform directorului executiv al NZOC, Nicki Nicol.

Următoarea ediţie a Jocurilor Commonwealth-ului se va desfăşura în anul 2026, în statul australian Victoria, în timp ce India şi provincia canadiană Alberta s-au arătat interesate de organizarea ediţie din 2030, la un secol după primele Jocuri ale Imperiului Britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.