Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă se confruntă cu o criză a forței de muncă

flags
Noua Zeelanda

Noua Zeelandă se confruntă cu o criză a forței de muncă din cauza cetățenilor care pleacă în străinătate, potrivit Reuters.

Reducerea restricțiilor stricte impuse la granițe din cauza COVID a declanșat o avalanșă de noi plecări ale localnicilor în căutare de noi oportunități în străinătate. Astfel, se adaugă o presiune suplimentară pe piața forței de muncă, care este deja în criză.

Potrivit statisticilor oficiale publicate marți, 10.674 de persoane au părăsit țara în intervalul mai 2021-mai 2022. Acest exod are loc în timp ce Noua Zeelandă se luptă să ocupe locurile de muncă, în condițiile în care numărul de lucrători străini este foarte mic, iar economia este aproape de nivelul maxim de ocupare a forței de muncă, conform Mediafax.

Problema a devenit controversată și din punct de vedere politic, deoarece autoritățile din Australia încurajează tacit recrutarea de personal din Noua Zeelandă.

În ultimii doi ani, Noua Zeelandă a avut unele dintre cele mai dure controale la graniță din lume, în timp ce guvernul a încercat să țină coronavirusul departe. Deși nu existau restricții la ieșirea din țară, perspectiva dificultăților la întoarcere i-a descurajat pe localnici să plece în străinătate mai ales în prima parte a pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.