Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul ambasador al SUA în Mexic este un avocat conservator

law.com
Christopher Landau

Preşedintele american Donald Trump îl va nominaliza pe Christopher Landau, un avocat din Washington, pentru postul de ambasador al Statelor Unite în Mexic, a anunţat biroul de presă al Casei Albe, transmit AFP şi Reuters, informează Agerpres.

Citește și: Rusia nu vede cu ochi buni o posibilă realegere a președintelui Poroşenko: 'Ar fi mult mai bine dacă ucrainenii şi-ar alege un șef de stat al păcii'

Numirea lui Landau survine în contextul relaţiilor tensionate între cele două state vecine şi al insistenţei preşedintelui Trump de a construi zidul de frontieră.

Christopher Landau, al cărui nume fusese vehiculat pentru un post în administraţia Trump de la învestirea preşedintelui, în ianuarie 2017, a fost asistent pe lângă doi judecători conservatori la Curtea Supremă, după care a lucrat ca avocat specializat în procedurile de apel.

Numirea sa în funcţie trebuie validată de Senat.

Landau nu are experienţă diplomatică, dar a făcut studii latino-americane la Universitatea Harvard şi vorbeşte spaniola. Tatăl său, George Landau, a fost ambasador al SUA în Chile, Paraguay şi Venezuela.

SUA nu mai au ambasador în Mexic după demisia în mai a Robertei Jacobson, numită de fostul preşedinte Barack Obama. Într-un interviu pentru radioul public NPR, la scurt timp după demisie, ea a calificat drept 'ne-americană' politica lui Trump în privinţa migraţiei şi a atras atenţia că poziţiile acestuia ar putea afecta influenţa Statelor Unite în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.