Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu vede cu ochi buni o posibilă realegere a președintelui Poroşenko: 'Ar fi mult mai bine dacă ucrainenii şi-ar alege un șef de stat al păcii'

Petro Poroşenko

Rusia a exclus marţi o îmbunătăţire a relaţiilor cu Ucraina dacă şeful statului ucrainean în exerciţiu, Petro Poroşenko, este reales pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale din 31 martie, informează agenţiile de presă EFE şi Unian, informează Agerpres.

Citește și: Un fond gestionat de o bancă de investiţii din Australia a cumpărat cu 1,3 miliarde de dolari cel mai mare terminal de containere din Polonia

'Cât priveşte cine ar putea fi mai bun pentru relaţiile noastre bilaterale (cu Ucraina), ceea ce vă pot spune clar este că situaţia nu se va îmbunătăţi cu actualul preşedinte ucrainean', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă de presă.

Astfel purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a răspuns la întrebarea unui ziarist dacă dintre cei 39 de candidaţi la funcţia supremă în statul ucrainean există o personalitate sub preşedinţia căreia relaţiile ruso-ucrainene s-ar putea dezvolta într-un mod mai fructuos decât acum.

'Pentru Kremlin ar fi mult mai bine dacă ucrainenii şi-ar alege un preşedinte care să evalueze realitatea într-un mod judicios, la care să prevaleze înţelepciunea politică, nu un preşedinte al războiului, ci al păcii şi un promotor al relaţiilor bune cu vecinii, inclusiv cu Federaţia Rusă', a spus Peskov.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Ucraina, actorul de comedie Volodimir Zelenski este candidatul favorit, cu 25% din intenţiile de vot. Petro Poroşenko se clasează pe locul doi cu 16,6% dintre preferinţe, fiind urmat de fostul prim-ministru Iulia Timoşenko, cu 16,2%, notează EFE.

În cel mai nou sondaj realizat de grupul sociologic 'Rating' din Kiev şi ale cărui rezultate au fost date publicităţii marţi, Volodimir Zelenski se clasează pe primul loc cu 24,9% din intenţiile de vot, fiind urmat de fostul premier Iulia Timoşenko, cu 18,8%, în timp ce Petro Poroşenko ocupă poziţia a treia, cu 17,4% din preferinţe, potrivit portalului ucrainean LB.ua.

Emisarul special american pentru Ucraina, Kurt Volker, consideră că între preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi şeful statului ucrainean Petro Poroşenko există o ostilitate personală, conform agenţiei de presă ucrainene Cenzor.

'Cred că este adevărat. De fapt, este şi ceea ce a spus Rusia însăşi, că ar dori să vadă cum Poroeşnko pierde. Cred că este există o ostilitate personală între preşedinţii Putin şi Poroşenko', a afirmat luni Volker, adăugând că liderul rus 'aşteaptă schimbări' în Ucraina după alegerile prezidenţiale din 31 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.