Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul câmp tactic din Justiție

justitie

A ieșit un scandal uriaș. Și pe bună dreptate. Atunci când unul dintre capii operativi ai Serviciului Român de Informații a declarat, cu subiect și predicat, că, pentru instituția pe care o conduce alături de Florian Coldea, Justiția reprezintă un câmp tactic. Cu alte cuvinte, sereistii, acoperiți sau descoperiți, se mișcă, ca la ei acasă, printre judecători și procurori, și influențează, în mod decisiv, actele de justiție. În această accepțiune, Justiția face parte din stână. Stâna pe care SRI trebuie să o păzească.

Vezi și: Un nou serviciu secret la Justitie! (presa)

Tot acest tămbălău, amplificat de reacțiile dure ale opiniei publice, s-a transformat în ceva cu totul neașteptat. Iată, sub ochii noștri, se creează noul câmp tactic din Justiție. Noul serviciu secret al Ministerului Justiției.

Înainte se numea SIPA. Se ocupa cu controlul informativ al tuturor subordonaților Ministerului Justiției, scopul declarat fiind acela de a preveni și de a depista, din timp, actele și faptele de corupție din sistem, iar scopul nedeclarat era de a obține o influență asupra principalilor jucători din Justiție, utilizând, la nevoie, compromiterea și șantajul. Și nu a fost deloc întâmplător că, în vremurile de glorie ale funcționării SIPA, scandalurile din Justiție s-au ținut lanț, iar grupurile de interese ilegitime, mirosind a criminalitate organizată, în loc să fie demantelate, s-au cimentat.

Oficial, SIPA a fost desființată. Tot oficial, arhiva SIPA, cuprinzând extrem de multe date compromițătoare despre aproape toți elefanți din sistem, se află în custodia Administrației Naționale a Penitenciarelor. De unde nu ar trebui să iasă. Este, însă o “cutie a Pandorei”. În realitate, s-au făcut copii după o serie întreagă de documente, care au circulat și circulă în continuare. Tot în scop de compromitere, șantaj și corupere. Iar acum pasărea Phoenix renaște din propria-i cenușă.

Unul dintre obiectivele doamnei Raluca Prună, ministrul Justiției din Guvernul Cioloș, adusă acolo pe aripile europarlamentarului Monica Macovei, este reînființarea unui serviciu secret al Ministerului Justiției. O nouă SIPA. Dar de ce? Pentru a fi scos Serviciul Român de Informații dintr-o zonă în care, constituțional, nu avea ce să caute. Dimpotrivă. Constituția României interzice, cu desăvârșire, intervenția SRI în orice domeniu legat de Justiție. Iar acum, după declarațiile iresponsabile ale generalului Dragomir, SRI trebuie să părăsească, rapid, câmpul tactic. În baza principiului vaselor comunicante, golul trebuie, însă, umplut. Tot de un serviciu secret. În același scop. De a menține Justiția în “campul tactic”.

vezi si Sorin Rosca Stanescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.