Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul coronavirus a ucis alte 111 persoane în 24 de ore în Iran, iar bilanţul total a crescut la 4.585 de decese

www.time.com
Coronavirus in Iran

Noul coronavirus a ucis alte 111 persoane în 24 de ore în Iran, iar bilanţul total a crescut la 4.585 de decese, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Sănătăţii - în contextul în care restricţile impuse din cauza noului coronavirus în ţarăau fost ridicate în weekend, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Republica islamică - cea mai afectată ţară de covid-19 în Orientul Mijlociu - întregistrează de asemenea 73.303 de cazuri confirmate, după ce cu o zi înainte a anunţat 71.686.

Citește și: Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Din acest total, aproximativ 46.000 de pacienţii contaminaţi cu virusul sunt consideraţi vindecaţi. În schimb, 3.877 se află în stare gravă.

Iranienii sunt din nou autorizaţi - de duminică - să se deplaseze între oraşele din interiorul aceleiaşi provincii. Restricţiile de circulaţie între provincii urmează să fie ridicate la 20 aprilie.

Întreprinderi considerate cu risc scăzut de contaminare de către autorităţi - numeroase magazine şi ateliere - au deschis sâmbătă în întreaga ţară, cu excepţia capitalei, unde dispozitivul urmează să fie ridicat la 18 aprilie.

Magazinele şi serviciile considerate ca prezentând un risc mare - şcoli, piscine, saloane de înfrumuseţare, centre comerciale şi restaurante - rămân închise în toată ţara.

O serie de experţi au avertizat puterea cu privire la riscul unui al doilea val al epidemiei.

Conducătorul unui grup însărcinat cu lupta împotriva noului coronavirus la teheran, Alireza Zali, le-a cerut locuitorilor să rămână acasă.

Citește și: USR, atac la Curtea Constituțională și la Guvernul Orban!

Însă puterea este îngrijorată de impactul economic al unei izolări prelungite asupra unei ţări slăbite deja de sancţiunile americane reimpuse şi consolidate din 2018, după ce Trump a retras Washingtonul din Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian.

”Trebuie să luptăm atât împotriva coronavirusului, cât şi împotriva sancţiunilor”, a subliniat într-o conferinţă de presă televizată un purtător de cuvânt al Guvernului, Ali Rabiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.