Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul coronavirus va provoca o recesiune globală şi creşterea cazurilor de insolvenţă, spune o agenție de evaluare financiară

recesiune criza

Oprirea bruscă a economiei ca urmare a măsurilor destinate limitării propagării coronavirusului va provoca o recesiune mondială în acest an, iar procentul companiilor americane în insolvenţă ar putea trece de 10% în următoarele 12 luni, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară S&P Global publicat marţi, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit S&P Global, pandemia de coronavirus a afectat activitatea economică mult mai grav decât se estima anterior, iar pagubele se vor înrăutăţi în SUA şi Europa.

"Datele preliminare din China arată că economia a fost lovită mult peste aşteptări, deşi o tentativă de stabilizare a început deja. Europa şi SUA se îndreaptă spre aceeaşi direcţie, în condiţiile în care restricţiile cu privire la contactele interpersonale pun presiune pe cererea deja în scădere, ceea ce va contribui la scăderea activităţii economice în al doilea trimestru, înainte ca revenirea să înceapă la finele anului", a declarat economistul şef de la S&P Global, Paul Gruenwald.

Citeşte şi: COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

De asemenea, agenţia de evaluare subliniază că diminuarea fluxului de lichidităţi şi condiţii de finanţare mult mai stricte precum şi un şoc simultan al preţului petrolului va afecta credibilitatea. "Aceşti factori ar putea conduce la o creştere a insolvenţelor, cu o rată de default în rândul companiilor non-financiare din SUA care ar putea trece de 10%, iar în Europa să se apropie de 10% în următoarele 12 luni", avertizează S&P Global.

De la apariţia sa în Wuhan, China, la finele lui 2019, virusul COVID-19 s-a răspândit în aproximativ 150 de ţări, injectând peste 182.000 de persoane şi provocând 7.100 de decese. Săptămâna trecută Organizaţia Mondială a Sănătăţii a catalogat COVID-19 drept pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.